728 x 90

Ce se ascunde in spatele denumirii jobului de analist de business? Ce atributii concrete are?

Ce se ascunde in spatele denumirii jobului de analist de business? Ce atributii concrete are?

Titulatura de analist de business nu se potriveste oricui, iar persoanele care ocupa acest job in cadrul unei companii trebuie sa isi duca cu succes sarcinile la bun sfarsit, sa cunoasca foarte bine domeniul in care activeaza si sa poata analiza anumite fenomele de afaceri. Un potential analist de business trebuie sa fie foarte organizt

Titulatura de analist de business nu se potriveste oricui, iar persoanele care ocupa acest job in cadrul unei companii trebuie sa isi duca cu succes sarcinile la bun sfarsit, sa cunoasca foarte bine domeniul in care activeaza si sa poata analiza anumite fenomele de afaceri. Un potential analist de business trebuie sa fie foarte organizt si sa actualizeze in mod constant cunostintele pentru a putea gestiona procesele si pentru a asigura o implementare corecta a sistemului, inclusiv in conditiile in care intervin schimbari.

Caracteristicile unui analist de business  – competente, cunostinte, cerinte

Un analist de business este persoana care integreaza solutii noi in procesul de administrare si asigura unitatea acestuia, este angajatul care are grija ca toata activitatea sa se desfasoare in parametri legali si corespunzatori domeniului si normelor regionale.

Profesionistul care poarta titulatura de analist de business are rolul de a scana afacerea, de a sesiza noi oportunitati, de a propune noi solutii si trebuie sa aiba o pregatire in acest sensm sa urmeze un curs care sa ii asigure aceste competente.

De regula, reprezentantii companiilor care cauta sa angajeze un analist de business cer atestarea experientei si expertizei in domeniu, un nivel avansat de cunoastere al limbii engleze, precum si stapanirea unor procese si programe specifice. Fara doar si poate, angajatorul cauta un analist de business care sa aiba abilitati de comunicare si de influentare, un analist orientat catre client, care sa fie un bun strateg si sa prezinte un portofoliu de proiecte u rezultate tangibile, folosind metodologii de analiza si metode specifice pentru a alcatui planuri de afaceri competitive.

Cele mai citite articole

Viziunea analistului de business, orientarea catre rezultate si intuitia foarte buna

Analistul de business are rolul de a stabili cele mai bune relatii cu diferite organizatii interne pentru a asigura implementarea strategiilor propuse. Acest profesionist are rolul de a asigura suport la nivel regional pe mai multe niveluri de functionare si de a furniza informatii profunde care aduc un plus de valoare proceselor.

Analistul de business trebuie sa fie o persoana motivata, orientata catre rezultate, cu o buna viziune si o intuitie excelenta. Acesta trebuie sa construiasca prezentari si discursuri elaborate, sa comunice cu partenerii de afaceri, sa determine cele mai bune metode pentru atingerea obiectivelor si pentru coordonarea unei echipe de cateva zeci de persoane din cadrul unor structuri diferite si in proiecte complexe.

Cu alte cuvinte, analistul de business este un foarte bun cunoscator al infrastructurii si tendintelor din industrie, precum si al necesitatilor clientilor si partenerilor si are rolul de a colecta informati privitoare la necesitatile curente, precum si la necesitatile viitoare de business.

Cu alte cuvinte, analistul de business este o persoana foarte importanta cu atributii diverse in cadrul unei companii, persoana care trebuie sa castige increderea colegilor, sa inteleaga modul de lucru al echipei si sa poarte discutii cu partenerii de afaceri pentru a-i asigura de succesul strategiilor implementate de companie.

Cele mai citite articole

MicPortal
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos

Cele mai citite articole