728 x 90

Cum sa mentii in frigiderul de acasa un mediu igienic pentru alimente?

Cum sa mentii in frigiderul de acasa un mediu igienic pentru alimente?

Suntem tot mai preocupati de calitatea alimentelor care ne compun mesele zilnice si ne dorim ca acestea sa fie cat mai sanatoase, le alegem cu grija si ne straduim sa le combinam corect pentru a ne aduce cat mai multe beneficii.  Si alaturi de acest aspect, o atentie speciala trebuie acordata modului in care le

Suntem tot mai preocupati de calitatea alimentelor care ne compun mesele zilnice si ne dorim ca acestea sa fie cat mai sanatoase, le alegem cu grija si ne straduim sa le combinam corect pentru a ne aduce cat mai multe beneficii. 

Si alaturi de acest aspect, o atentie speciala trebuie acordata modului in care le depozitam, de exemplu, atunci cand alimentele se afla in frigider sau intr-o vitrina frigorifica, vezi oferta de pe Contigrup.ro, pana la momentul in care le vom consuma. 

Astfel,  in interiorul frigiderului trebuie sa fie asigurat un mediu cat mai igienic pentru alimentele depozitate. Pentru ca, desi intr-un frigider functional alimentele stau la temperaturi scazute, totusi sunt o serie intreaga de microorganisme, bacterii, precum si mucegai care se pot dezvolta chiar si in aceste conditii. 

Putem combate aceste efecte negative, care ne pot afecta sanatatea,  procedand frecvent la curatarea atat in interiorul, cat si in exteriorul frigiderului. Si nu este nevoie de operatiuni complexe, dificile, care sa implice ustensile, solutii speciale si mult efort, ci dimpotriva, sunt metode extrem de simple si care vor da efectul dorit. 

Avem nevoie in acest sens de apa calduta, materiale textile curate si putin detergent lichid, de exemplu cel folosit pentru spalarea veselei. 

Daca suntem adeptii unor metode din care sa lipseasca total orice fel de chimicale, atunci avem la indemana, cu efecte la fel de bune, fie varianta dizolvarii in apa calda a unei mici cantitati de bicarbonat sau putin otet amestecat in apa. Odata aleasa una dintre variantele mentionate, putem trece efectiv la fapte, nu inainte de a decupla frigiderul de la sursa de curent electric. 

Apoi, frigiderul va fi golit de toate alimentele din interior pentru a putea sa-l curatam in mod eficient. Vom proceda la detasarea rafturilor, tavilor si a celorlalte cutii de depozitare din frigider, care vor fi curatate fiecare in parte, apoi vom trece la peretii interiori. 

La final, fiecare piesa spalata va fi stearsa cu grija cu lavete curate, la fel si peretii interiori si vom lasa usa frigiderului deschisa pentru aerisire. Ideal ar fi ca aceasta aerisire sa se faca macar pentru o ora, in cazul in care avem unde sa depozitam in conditii adecavate alimentele care au nevoie de temperaturi scazute. La fel vom proceda si la exteriorul frigiderului, apoi vom monta la loc toate rafturile si piesele detasabile curate si perfect uscate, dupa care vom putea pune in priza din nou frigiderul. 

Dupa ce acesta isi va face un prim ciclu de racire, vom putea depozita din nou alimentele in cele mai bune conditii, intr-un mediu bine igienizat, aerist, fara amenintarea bacteriilor si mucegaiului.

MicPortal
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos