728 x 90

Lucrarile de izolare fonica au devenit absolut necesare pentru locuintele situate in zone aglomerate

Lucrarile de izolare fonica au devenit absolut necesare pentru locuintele situate in zone aglomerate

Una din cele mai cautate servicii ale companiilor specializate in lucrari de izolatii interioare si exterioare este cea de izolare fonica. Aceasta este din ce in ce mai cautata atat de catre proprietarii locuintelor situate in zone aglomerate din orase mari, cat si de catre proprietarii care stau langa o fabrica, o uzina, langa o

Una din cele mai cautate servicii ale companiilor specializate in lucrari de izolatii interioare si exterioare este cea de izolare fonica. Aceasta este din ce in ce mai cautata atat de catre proprietarii locuintelor situate in zone aglomerate din orase mari, cat si de catre proprietarii care stau langa o fabrica, o uzina, langa o terasa sau o discoteca, in principiu in zone in care nivelul de galagie este foarte mare. Scopul lucrarilor de izolatii fonice este acela de a reduce zgomotul, iar aceasta spuma poliuretanica cu celula deschisa are un coeficient mare de absorbtie a sunetului.

Totul despre lucrarile de izolare fonica a peretilor

Foarte multi oameni se plang de zgomotele din vecini, de zgomotele de exterior, de aglomeratia din marile orase si de galagia pe care o resimt pana la nivelul sanatatii fizice si psihice. Zgomotele puternice si constante determina chiar probleme de sanatate cauzate de lipsa de odihna, dar si probleme la nivel profesional, mai ales pentru cei care lucreaza la domiciliu sau isi continua ceea ce au de lucru acasa, din cauza imposibilitatii de a se concentra.

Cele mai citite articole

Sunetele reprezinta vibratii transmise prin aer sau prin alte materiale, a caror intensitate se masoara in decibeli. Cu cat vibratiile sunt mai puternice, cu atat numarul de decibeli este mai mare si creste si disconfortul auditiv. O simpla crestere a intensitatii zgomotelor poate fi perceputa ca si dublare a nivelului de zgomot, chiar daca in realitate nu este asa.

Majoritatea celor care solicita lucrari de izolare fonica sunt persoane care nu mai vor sa fie deranjate de zgomotele vecinilor sau de zgomotele exterioare. Cea mai eficienta izolare acustica se face de la sursa, adica de la camera unde se produce zgomotul, la vecini, de aceea lucrarile de izolatii interioare sunt tot mai cerute.

Oamenii sunt sfatuiti asadar sa recurga la metode de izolare fonica eficiente pentru propria lor locuinta. Trebuie avut in vedere si faptul ca alegerea oricarei metode de izolare fonica presupune micsorarea spatiului interior. In cazul in care este necesara izolarea acustica fata de vecinul de sus care obisnuieste sa mearga pe tocuri, sa scape obiecte mari din mana la ore nepotrivite sau chiar sa mute mobila in mod constant, clientii au doua variante. Prima este aceea in care vecinul isi construieste o podea flotanta, iar a doua este aceea in care trebuie sa isi izoleze in mod acustic tavanul prin metode traditionale.

Fata de vecinii de alaturi care obisnuiesc sa dea cu aspiratorul la 6 dimineata, sa vorbeasca foarte tare, sa dea petreceri sau sa se certe foarte des, exista posibilitatea placarii independente a peretelui comun cu vecinii sau placarea prin fixare mecanica de peretele comun. Sunt si situatii in care este necesara placarea peretilor exteriori, pentru a reduce nivelul zgomotelor cauzate de masini, de anumite lucrari in constructii, de fabrici sau uzine. Rezultatele sunt spectaculoase, cu pana la 50% crestere a performantei acustice.

Cele mai citite articole

MicPortal
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos

Cele mai citite articole