Achizitionarea unei case nu este deloc un procedeu usor, ci dimpotriva. Oamenii trebuie sa fie foarte atenti la fiecare pas pe care il fac, iar din punct de vedere legal trebuie sa fie extrem de bine pregatiti. Inainte de a merge la un notar in Bucuresti, indivizii trebuie sa cunoasca principalele elemente in legatura cu
Achizitionarea unei case nu este deloc un procedeu usor, ci dimpotriva. Oamenii trebuie sa fie foarte atenti la fiecare pas pe care il fac, iar din punct de vedere legal trebuie sa fie extrem de bine pregatiti. Inainte de a merge la un notar in Bucuresti, indivizii trebuie sa cunoasca principalele elemente in legatura cu care trebuie sa se documenteze temeinic pentru a lua cea mai buna decizie pentru ei insisi!
Verificarea documentelor aferente constructiilor
Inainte de a merge la notar impreuna cu dezvoltatorul, viitorii cumparatori trebuie sa se asigure ca solicita persoanelor cu care semneaza contractele de vanzare / cumparare urmatoarele documente: certificatul de urbanism, autorizatia de constructie, procesul verbal de receptie si, eventual extrasul de carte funciara. Mai mult, indivizii trebuie sa studieze si PUG-ul si PUZ-ul aferente zonei in care se afla casa, pentru a se asigura ca dezvoltatorul sau constructorul nu a primit o autorizatie de constructie pentru un cu totul alt teren. Chiar daca si notarii verifica toate aceste elemente, esential este ca persoanele interesate de achizitionarea unei case sa nu uite cat de important este sa isi aloce cateva ore pentru a studia documentele mentionate anterior.
Rezervarea incheiata la un notar in Bucuresti
Cele mai citite articole
In situatia in care oamenii isi doresc sa cumpere o casa care in prezent se afla in stadiul de proiect, ei trebuie sa se asigure ca incheie o rezervare cu dezvoltatorii, pentru a-si asigura dreptul de achizitie a imobilului de care sunt interesati. Este vorba despre un document ce poate fi realizat la un notar in Bucuresti si care trebuie neaparat sa contina termenul pentru care este valabila rezervarea in cauza, identificarea casei rezervate, dar si pretul pe care cumparatorii urmeaza sa il plateasca. Mai mult, ideal este ca indivizii sa adauge in contractual de rezervare si o clauza prin care sa stipuleze faptul ca in cazul in care nu obtin imprumutul bancar din motive care nu tin de ei, dezvoltatorii trebuie sa le returneze avansul intr-o anumita perioada.
Clauza obligatorie pentru dezvoltatorii care nu isi respecta termenele
Atunci cand sunt ferm convinsi ca au gasit cumparatori care nu vor da inapoi indiferent de cat de mult se intarzie finalizarea constructiilor, dezvoltatorii au tendinta de a incetini lucrarile. Cei care isi doresc sa se protejeze de astfel de situatii pot introduce in contractele de rezervare sau in ante-contracte o clauza prin care sa impuna constructorilor sa le plateasca o anumita suma per zi, in cazul in care nu isi respecta partea din intelegere. In acest fel, dezvoltatorii vor urmari mult mai indeaproape lucrarile, dorindu-si sa ofere clientilor rezultatele dorite!
Din ce in ce mai multi oameni fug de la bloc din dorinta de a se bucura de intimitate si de mai mult aer. Asta nu inseamna ca indivizii trebuie sa se grabeasca atunci cand au gasit casa pe care si-o doresc, ci dimpotriva. Ei trebuie sa fie foarte chibzuiti si sa se informeze foarte bine in legatura cu legislatia in vigoare care ii poate proteja.
Leave a Comment
Your email address will not be published. Required fields are marked with *