728 x 90

Cat de frecvent trebuie sa te programezi la stomatolog pentru a preveni problemele danturii?

Cat de frecvent trebuie sa te programezi la stomatolog pentru a preveni problemele danturii?

Perspectiva unei vizite la medicul stomatolog, zgomotul frezelor si al diverselor  instrumente specifice pe care le auzim invariabil din sala de asteptare si ne  creeaza cele mai sumbre imagini legate de ce ne asteapta odata asezati pe scaunul din cabinet, ne determina de multe ori sa amanam programarea la un consult cu aceasta specialitate.  Nu

Perspectiva unei vizite la medicul stomatolog, zgomotul frezelor si al diverselor  instrumente specifice pe care le auzim invariabil din sala de asteptare si ne  creeaza cele mai sumbre imagini legate de ce ne asteapta odata asezati pe scaunul din cabinet, ne determina de multe ori sa amanam programarea la un consult cu aceasta specialitate. 

Nu sunt prea multi cei care pot spune cu mana pe inima ca mersul la stomatolog nu le da macar intr-o mica masura ceva emotii si ca abia asteapta sa ia loc fara nicio strangere de inima pe scaunul din acel cabinet stomatologic, inconjurat de instrumentarul stomatologic, care, clar, nu ne poate duce cu gandul la vreun masaj relaxant. 

Iar de aceste emotii cu siguranta am scapa in mare masura daca am renunta la amanari si am proceda asa cum ne recomanda specialistii, respectiv efectuarea      a cate un control de rutina la care sa ne prezentam o data pe an. 

Cele mai citite articole

In acest mod vom preveni eficient problemele danturii sau le vom rezolva din stadiu incipient, evident alaturi de respectare igienei orale corespunzatoare. Bineinteles, nu este nimic savant in ingrijirea danturii, este vorba despre periajul care trebuie executat corect, potrivit recomandarilor stomatologilor, dimineata si seara, minimum cate doua minute, cu miscari executate corect, alegerea periutelor  potrivite tipului de dantura si tinand cont de eventuala sensibilitate a gingiilor, utilizarea atei dentare. 

Respectand aceste proceduri, vizita la medicul dentist nu va mai fi vazuta ca ceva menit sa va dea fiori si cu siguranta specialistul nu va identifica prea multe probleme. Cele care totusi vor fi evidentiate la consultul de rutina nu vor fi unele grave, ci usor de remediat. Iar repetarea acestor vizite la cabinetul stomatologic in fiecare an cu siguranta vor transforma aceasta experienta dintr-una deloc confortabila intr-una relaxanta, fara motive de panica. 

Exista si situatii, in care consultul de rutina este recomandat sa se intample ceva mai des, cam de trei ori pe an. De aceasta recomandare sunt vizate persoanele care fumeaza, stiut fiind faptul ca nicotina este un inamic puternic al sanatatii dentare, persoanele care prezinta o predispozitie catre instalarea mai rapida a tartrului pe dinti, cele cu sensibilitate mai mare la cald sau la rece, cele care sufera de afectiuni ale gingiilor si prezinta frecvent sangerari etc. Alaturi de examinarea danturii, in cadrul vizitei periodice la medicul dentist, chiar daca nu vor fi sesizate probleme incipiente, specialistul va recomanda un detartraj si un periaj profesionist, care va vor aduce un plus de stralucire danturii sanatoase.

Cele mai citite articole

MicPortal
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos

Cele mai citite articole