728 x 90

5 sfaturi pentru o piele frumoasă și sănătoasă

5 sfaturi pentru o piele frumoasă și sănătoasă

Pielea este prima linie de apărare a organismului, protejându-ne de bacterii, virusuri, poluare și alți potențiali agresori.[3] În același timp, este și unul dintre primele lucruri pe care cei din jur le observă. Merită deci să-i acordăm toată atenția noastră și să luăm măsurile necesare pentru a o menține sănătoasă și frumoasă. Ți-am pregătit câteva

Pielea este prima linie de apărare a organismului, protejându-ne de bacterii, virusuri, poluare și alți potențiali agresori.[3] În același timp, este și unul dintre primele lucruri pe care cei din jur le observă. Merită deci să-i acordăm toată atenția noastră și să luăm măsurile necesare pentru a o menține sănătoasă și frumoasă. Ți-am pregătit câteva sfaturi simple, care te vor ajuta să ai grijă de pielea ta, indiferent de vârstă sau sex. 

1. Hidratează-ți pielea 

Hidratarea este esențială pentru o piele sănătoasă și frumoasă. Aplicarea unei creme sau loțiuni hidratante, alese în funcție de tipul de piele și nevoile sale, ajută la menținerea unui nivel optim de hidratare, poate îmbunătăți aspectul acesteia și poate preveni apariția ridurilor și a altor semne de îmbătrânire. Este important să alegem produse de calitate, care conțin ingrediente benefice pentru piele. La fel de important este să te asiguri că bei suficientă apă, să eviți băile lungi sau fierbinți și produsele de curățare a pielii agresive.[3]

2. Folosește produse cu factor de protecție solară 

Protecția solară este esențială pentru a te proteja de efectele dăunătoare ale radiațiilor ultraviolete și pentru a preveni îmbătrânirea prematură a pielii și apariția petelor pigmentare. Mai mult decât atât, contribuie și la reducerea riscului de cancer cutanat. Este important să aplici o cremă sau o loțiune cu factor de protecție solară 30 sau chiar mai ridicat, rezistente la apă, în fiecare zi înainte de a ieși din casă și să le reaplici periodic pe parcursul zilei. Atenție! Protecția solară este necesară în fiecare anotimp, indiferent de temperatura de afară ori dacă vremea este mai însorită ori mai înnorată. Asigură-te că alegi un produs potrivit pentru tipul tău de piele și activitățile desfășurate.[1] Poți comanda aici produsul preferat! 

3. Mănâncă sănătos 

Când vine vorba de sănătatea și frumusețea pielii tale, alimentele pe care le consumi sunt la fel de importante ca și produsele de îngrijire pe care le folosești. Cu cât mai sănătoasă este dieta ta, cu atât mai bine îți va arăta pielea. Încearcă să consumi cât mai multe fructe, legume, cereale integrale și proteine slabe. Caută alimente bogate în antioxidanți – sunt cunoscuți pentru faptul că protejează pielea de efectele nocive ale radicalilor liberi, care pot accelera procesul de îmbătrânire și pot provoca deteriorarea celulară. Acizii grași Omega-3 contribuie ajută și ei la menținerea sănătății pielii.[3]

4. Renunță la fumat

Fumatul accelerează îmbătrânirea pielii, îi reduce elasticitatea naturală, contribuie la apariția ridurilor și o privează de nutrienții și oxigenul de care are nevoie pentru a rămâne sănătoasă. De asemenea, poate agrava anumite afecțiuni cutanate, încetinește procesul de vindecare a leziunilor și crește riscul de cancer.[1][3] Dacă îți dorești o piele sănătoasă și frumoasă, unul dintre cele mai buni lucruri pe care le poți face este să renunți la fumat. 

5. Dormi suficient 

Somnul de frumusețe nu este doar un mit, iar semnele unei nopți nedormite sunt adesea destul de evidente: pielea tale este mai palidă și mai lăsată decât de obicei, ridurile și liniile fine sunt parcă mai evidente, ochii îți sunt roșii și umflați și își fac prezența cearcănele. Încearcă să dormi cel puțin 7 ore pe noapte. Acest lucru poate contribui la reducerea ridurilor și a cearcănelor și la îmbunătățirea aspectului general al pielii.[2]

Pentru a avea o piele frumoasă, trebuie să ai grijă de sănătatea sa. Asta presupune, printre altele, o mai mare atenție acordată hidratării acesteia, protejarea sa de efectele dăunătoare ale razelor UV, renunțarea la fumat, adoptarea unei diete sănătoase și să te asiguri că dormi suficient. Ține cont de sfaturile de mai sus și cu siguranță pielea ta îți va mulțumi. 

Bibliografie:

  1. „10 Skin Care Secrets for Healthier-Looking Skin”, American Academy of Dermatology Association, 2016, www.aad.org/public/everyday-care/skin-care-secrets/routine/healthier-looking-skin. Accessed 19 June 2023.
  2. „Beauty Sleep: How Quality Rest Impacts Appearance”, Sleep Foundation, 25 Oct. 2022, www.sleepfoundation.org/physical-health/beauty-sleep. Accessed 19 June 2023.
  3. Nichols, Hannah. „Five Life Hacks for Healthy Skin”, Medical News Today, 14 Nov. 2017, www.medicalnewstoday.com/articles/320071. Accessed 19 June 2023.
MicPortal
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos