728 x 90

5 motive pentru care afacerea ta are nevoie de un avocat

5 motive pentru care afacerea ta are nevoie de un avocat

Traim intr-o lume complexa, cu un mediu legal care nu inceteaza sa evolueze si cu zeci de legi noi in fiecare an care afecteaza companiile si afacerea ta. Pentru a va asigura drepturile , fiti constienti de obligatiile dvs., platiti taxele care sunt datorate (nici mai mult, nici mai putin), cea mai buna solutie este

Traim intr-o lume complexa, cu un mediu legal care nu inceteaza sa evolueze si cu zeci de legi noi in fiecare an care afecteaza companiile si afacerea ta. Pentru a va asigura drepturile , fiti constienti de obligatiile dvs., platiti taxele care sunt datorate (nici mai mult, nici mai putin), cea mai buna solutie este sa va puteti baza pe sfatul profesionistilor experti in materie juridica.

Infiintarea si gestionarea unei afaceri implica multe responsabilitati si probleme juridice. De aceea, este important sa aveti un avocat care sa va ajute sa gestionati aceste probleme si sa va ofere consultanta juridica. Pe platforma https://ad-avocat.ro gasiti servicii de consultanta juridica online care ofera solutii juridice personalizate pentru afacerile dvs.

In cele ce urmeaza, vom discuta cinci motive pentru care afacerea dvs. are nevoie de un avocat.

1- Asigurati-va ca contractele dvs. indeplinesc obiectivele dvs. conform legii

Companiile nu inceteaza sa semneze contracte, in special cu clientii si furnizorii. Dar daca nu aveti un avocat sa examineze documentul inainte de a-l semna, aveti cateva surprize proaste. O clauza pe care ati inclus-o s-ar putea sa nu fie valida sau limbajul tehnic s-ar putea sa nu va lase sa vedeti ca unele sectiuni ale contractului va sunt sincer daunatoare. Un avocat bun va va ajuta sa redactati sau sa va revizuiti contractele, astfel incat acestea sa va indeplineasca obiectivele de afaceri, ajustandu-va in acelasi timp la cadrul legal actual.

2- Respectati reglementarile privind protectia datelor

Daca exista o lege care este mult subestimata de multi antreprenori si intreprinderi mici, aceasta este reglementarile privind protectia datelor. Cu toate acestea, legislatia respectiva impune amenzi mari in caz de nerespectare. In plus, din luna mai a anului trecut, GDPR, standardul european de referinta, a intrat in vigoare cu criterii si mai stricte decat ceea ce se facea inainte. Veti fi aflat din numarul mare de e-mailuri pe care le-ati primit despre asta. Dar ai intrebat un profesionist care ar putea fi impactul asupra afacerii tale? Pentru ca va spun dinainte: aceste reglementari va afecteaza.

3- Asigurati-va drepturile in cazuri de litigiu

Uneori, lucrurile nu pot fi rezolvate pe cale amiabila si trebuie recurs la proceduri mai puternice . Cel mai frecvent caz, desi nu este singurul, este atunci cand un client pe care l-ati facturat cu credit inceteaza sa va plateasca. A putea conta pe un avocat iti permite sa rezolvi lucrurile mult mai eficient. In primul rand, pentru ca uneori o simpla scrisoare de la avocatul tau poate functiona. In al doilea rand, pentru ca cine mai bun decat firma ta obisnuita de avocatura sa-ti rezolve disputele in favoarea ta daca lucrurile trebuie sa se inrautateasca?

4- Fii la curent cu obligatiile fiscale

Taxele sunt o parte foarte importanta a legislatiei si au un impact considerabil asupra afacerii dumneavoastra. Trebuie sa le acorzi atentia de care au nevoie, pentru ca ignoranta te poate determina sa platesti mult mai mult decat ai avea, sau sa faci greseli si sa platesti amenzi mari. De ce crezi ca exista atat de multi avocati pentru companii in Bucuresti si orice alt oras mare? Pentru ca datorita lor, mii de afaceri se asigura ca isi indeplinesc obligatiile fiscale, optimizand in acelasi timp impozitele platind doar ceea ce trebuie.

5- Respectati reglementarile muncii

Conducerea unei echipe este deja destul de complicata incat trebuie sa te ocupi si tu de toate procedurile aferente. Trebuie recunoscut faptul ca legislatia muncii si obligatiile administrative sunt destul de complexe si ca sunt actualizate frecvent. A avea un consilier sau un avocat este o modalitate excelenta de a avea aceste reglementari acoperite, de a te concentra pe aspectele strategice ale afacerii tale.

1 comment
MicPortal
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos