728 x 90

Ce este turbosuflanta și când trebuie schimbată?

Ce este turbosuflanta și când trebuie schimbată?

În industria auto, un segment aparte îl ocupă producția de turbosuflante. Aceste dispozitive sunt special create pentru a contribui la performanțele autovehiculelor, conferind motorului o putere mai mare și capacitatea de a funcționa cu mult mai eficient. Turbosuflantele necesită însă un plus de atenție, deoarece repararea sau înlocuirea la timp a acestora poate prelungi durata

În industria auto, un segment aparte îl ocupă producția de turbosuflante. Aceste dispozitive sunt special create pentru a contribui la performanțele autovehiculelor, conferind motorului o putere mai mare și capacitatea de a funcționa cu mult mai eficient. Turbosuflantele necesită însă un plus de atenție, deoarece repararea sau înlocuirea la timp a acestora poate prelungi durata de viață a motorului. Pentru a ști când trebuie schimbată turbosuflanta am pregătit pentru tine câteva informații care să îți fie de folos. 

Ce este turbosuflanta?

Una dintre problemele pe care le ridică industria auto în prezent este poluarea. Arderea combustibililor și noxele care rezultă în urma acestui proces sunt cu adevărat nocive pentru mediul înconjurător, dar și pentru sănătatea umană. Din acest motiv este importantă alegerea unei turbosuflante, deoarece prin creșterea puterii de ardere a motorului sunt reduse consumurile de combustibil.

Investiția în turbosuflante aduce o multitudine de beneficii, iar dacă alegi un produs potrivit pentru nevoile mașinii tale vei vedea că este mai ușor să apelezi la un serviciu specializat de reparații turbosuflante decât să cumperi un produs nou.

Turbosuflanta joacă un rol important în creșterea randamentului energetic. Acesta poate spori cu până la 40%, lucru care contează enorm la nivel de consumuri. Comparativ cu motoarele pe benzină se poate observa o creștere foarte mare, cu cel puțin 30%, iar față de motoarele care nu sunt echipate cu turbosuflante se constată de asemenea o creștere a eficienței cu cel puțin 40%.

Când ar trebui schimbată turbosuflanta?

Există diferite situații în care o turbosuflanta se poate defecta, iar acesta este principalul motiv pentru care acest produs ar putea necesită remediere. Spre exemplu, lipsa lubrifierii componentelor face ca gradul de uzură să crească foarte mult, fapt ce conduce la deteriorarea produsului. Folosirea unui ulei special poate ajuta din acest punct de vedere, protejând astfel atât termosuflanta cât și motorul.

O altă problemă poate fi aceea a admisiei unor corpuri străine și deteriorarea turbosuflantei ca urmare a acestui proces. Din fericire aceste cazuri sunt destul de rare, însă este nevoie de atenție să nu se ajungă în acest punct.

Alimentarea cu prea mult ulei a motorului poate crea de asemenea neajunsuri la nivelul turbosuflantei. Uleiul se poate acumula în timp formând depuneri, iar acestea pot îngreuna destul de mult funcționarea turbosuflantei. Din acest motiv se recomandă adesea ca mașina să se verifice cu regularitate pentru a putea fi observate anumite probleme ce ar putea fi preintampinate. Este nevoie de vizite în service sau la specialiști pentru ca aceștia să îți poată indica problemele, iar tu să îți poți proteja investiția. 

Cel mai adesea deteriorarea turbosuflantelor se face ca urmare a uzurii. Trebuie înțeles faptul că o turbosuflantă este un produs care este menit să funcționeze în condiții dificile, însă că și acesta, la rândul său, necesită un grad sporit de protecție. 

Este așadar important să alegi să lași turbosuflanta pe mâinile specialiștilor, care să se ocupe de aceasta și de reparațiile care se impun. Documentează-te temeinic și alege o firmă pe care să te poți baza și care poate reda turbosuflantei mașinii tale boostul de care are nevoie. 

1 comment
MicPortal
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos