728 x 90

Cum alegi lentilele de contact potrivite

Cum alegi lentilele de contact potrivite

Alegerea celor mai bune lentile de contact se realizează pe baza unei liste variate de factori, la care te poți raporta în funcție: activitățile pe care le desfășori, problema medicală cu care te confrunți, preferințele estetice sau bugetul avut la dispoziție pentru achiziționarea acestora. Descoperă mai multe informații utile privind alegerea lor, conform studiilor analizate

Alegerea celor mai bune lentile de contact se realizează pe baza unei liste variate de factori, la care te poți raporta în funcție: activitățile pe care le desfășori, problema medicală cu care te confrunți, preferințele estetice sau bugetul avut la dispoziție pentru achiziționarea acestora. Descoperă mai multe informații utile privind alegerea lor, conform studiilor analizate de WebMD:

Lentilele de contact moi 

Sunt fabricate dintr-un tip special de masă plastică, amestecată cu apă în timpul procesului de fabricație. Conținutul de apă permite oxigenului sa treacă prin cristalin, către cornee. Din acest motiv, lentilele de contact moi sunt mult mai confortabile si contribuie la reducerea nivelului de uscare cu care ochii se confruntă. De asemenea, ajută și la menținerea sănătății corneei. 

Produsele din această categorie pot fi de unică folosință, sau pot asigura o durată de utilizare cu un anumit termen-limită, conform indicațiilor oferite de producătorul acestora. Spre deosebire de lentilele de contact rigide, cele moi generează mai mult confort, din perspectiva celor care le poartă pentru prima dată. Mai mult decât atât, oferă și o protecție mai bună împotriva razelor UV. 

Cauți lentile de contact de unică folosință? Descoperă gama de lentile Bausch & Lomb de pe Lensa.ro. Bausch & Lomb este una dintre cele mai cunoscute companii de îngrijire medicală din întreaga lume, dezvoltând o gamă extinsă de produse dedicate îngrijirii ochilor: lentile de contact, soluții de întreținere si accesorii ale acestora. Fondată la 1853, compania are aproximativ 12.000 de angajați în peste 35 de tari. Produsele Bausch & Lomb sunt disponibile în peste 100 de tari de pe Glob.

Lentilele de contact rigide 

Acestea sunt realizate din materiale mai dure decât cele utilizate pentru realizarea lentilelor de contact moi. Sunt fabricate din silicon și concepute astfel încât să permită tranzitul oxigenului către cornee. 

Spre deosebire de lentilele de contact moi, nu sunt la fel de confortabile la primele purtări, necesitând timp pentru a te obișnui cu aceste produse. Lentilele de contact rigide pot ajuta la corectarea astigmatismului, sunt mult mai rezistente și asigură un proces de igienizare simplu de repetat. 

Lentilele de contact colorate

Există trei tipuri de subcategorii distincte: 

  • lentilele colorate în nuanțe de vizibilitate – au nuanțe precum albastru deschis sau verde deschis, utile pentru a le observa simplu rapid,  atunci când le aplici sau le scoți; nu schimbă culoarea naturală a ochilor.
  • lentilele colorate în nuanțe de intensificare – au nuanțe mai intense decât lentilele cu nuanțe de vizibilitate; contribuie la intensificarea vizibilă a nuanței naturale a irisului, fiind o opțiune pentru persoanele cu ochi deschiși sau foarte deschiși la culoare.  
  • lentilele colorate în nuanțe opace – au nuanțe ce modifica în totalitate culoarea ochilor, fiind o opțiune pentru persoane care își doresc o schimbare de look radicală.

Lentilele de contact bifocale

Pe măsură ce îmbătrânești, cristalinul își pierde capacitatea de a focaliza de la îndepărtare la apropiere, această problemă oftalmologică purtând denumirea de prezbiopie. Dacă te confrunți cu probleme de vedere, atunci când te concentrezi asupra unor câmpuri vizualizate de aproape, sau de la distanță, lentilele bifocale te pot ajuta. 

Utilizarea acestora îți permite să vezi mai bine atât obiecte apropiate, cât și aflate la distanțe mai mari. Există atât lentile de contact bifocale moi, cât și rigide. Evaluarea profesională este esențială, pentru ca specialistul să îți recomande  cel mai potrivite lentile bifocale pentru nevoile tale.

Lentilele de contact monofocale

Spre deosebire de lentilele bifocale, cele monofocale sunt special concepute pentru persoanele care au nevoie de o singură pereche de ochelari, confruntându-se fie cu probleme de vedere la apropiere, fie la distanță. Sunt de două feluri: lentile de contact monofocale sferice și lentile de contact monofocale cilindrice. 

Sunt o alternativă de luat în calcul pentru ochelarii de citit, aceste produse având un singur punct de focalizare, după cum o sugerează și numele acestora. Pentru a alege perechea potrivită de lentile de contact monofocale, evaluarea de specialitate este, de asemenea, recomandată.  

Lentile de contact torice pentru astigmatism

Dacă ești diagnosticat cu astigmatism și preferi lentilele de contact în locul ochelarilor de vedere, lentilele torice reprezintă soluția de care ai nevoie. Produsele din această categorie sunt fabricate din același material ca alte lentile analizate în acest articol, însă au o forma specifică (cilindrică), făcând parte din categoria lentilelor de contact asferice. 

Manifestările astigmatismului sunt cauzate de forma neregulată a corneei sau a cristalinului, cauze pentru o concentrare neuniformă a luminii asupra retinei. Simptome specifice: vedere încețoșată sau refracție oculară diferită între planul vertical și cel orizontal. Lentilele torice pentru astigmatism pot ajuta la ameliorarea acestor efecte, medicul specialist fiind cel care poate evalua starea de sănătate a pacientului, recomandând apoi soluțiile potrivite.  

Dacă dorești să porți lentile de contact, cere sfatul medicului oftalmolog pentru a lua cea mai bună alegere. Așa cum ai putut afla din acest articol, produsele ideale pot aborda anumite probleme de vedere, sunt confortabile și asigură un proces de întreținere simplu de realizat!

MicPortal
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos