728 x 90

Cum pregatiti prima vizita a copilului la dentist?

Cum pregatiti prima vizita a copilului la dentist?

Toti parintii isi doresc tot ce este mai bun pentru copiii lor. Cand sunt bebelusi, sunt foarte protectori in ceea ce priveste sanatatea si nevoile lor de baza. Vizitele de rutina la medicul de familie sunt recomandate pentru a ne asigura ca totul este in regula. Conform specialistilor, in jurul varstei de 1 an sau

Toti parintii isi doresc tot ce este mai bun pentru copiii lor. Cand sunt bebelusi, sunt foarte protectori in ceea ce priveste sanatatea si nevoile lor de baza. Vizitele de rutina la medicul de familie sunt recomandate pentru a ne asigura ca totul este in regula.

Conform specialistilor, in jurul varstei de 1 an sau la 6 luni dupa ce a crescut primul dinte, copilul dumneavoastra ar trebui sa fie dus la dentist pentru primul control dentar.

Prima vizita la dentist

Principalele preocupari ale parintilor cand ii duc la prima vizita in cabinetul de stomatologie copii sunt:

  • Va plange si va fi speriat;
  • Nu va putea sa stea locului pe toata durata consultatiei;
  • Nu au multi dinti de examinat;
  • Este prea mic;
  • Au emotii in legatura cu vizita.

Iata cateva exemple de lucruri pe care le puteti face pentru a-i pregati pe cei mici pentru prima lor vizita la dentist:

  • Cititi-le povesti cu imagini pentru ca ei sa vada cum arata un cabinet stomatologic si echipamentul folosit pentru examinare (oglinda, scaun dentar, lumina dentara, masca, manusi etc.).
  • Folositi animale de plus pentru a va juca de-a dentistul.
  • Folositi cuvinte si explicatii pozitive pentru a descrie ceea ce se va intampla in timpul vizitei lor.
  • Aduceti la consultatie obiectul lor favorit de alinare (animal de plus, patura, jucarie etc.).

Medicii stomatologi considera ca este important sa ii linisteasca pe parintii ai caror copii merg pentru prima data la dentist; acestia vor fi surprinsi de cat de bine se va descurca copilul lor in timpul primei lor vizite la dentist.

Examinarea dentara a copilului

Obiectivul principal al unui medic stomatolog care lucreaza cu copiii este acela de a familiariza treptat copilul cu procesul de examinare dentara. Grabirea lucrurilor nu este niciodata benefica. Printr-o discutie jucausa si o demonstratie amuzanta a instrumentelor, micutul va incepe treptat sa il aprecieze. Faptul ca mama sau tata sta in cabinet alaturi de copil il face pe acesta sa se simta mai confortabil si ii da un sentiment de siguranta.

Este foarte important ca un copil sa vina in mod regulat in cabinetul medicului dentist pentru controale dentare. Dentistul va recomanda un program de frecventa care sa se potriveasca nevoilor dentare ale copilului.

MicPortal
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos