728 x 90

Ce se întâmplă în corpul tău când te hidratezi insuficient? Vezi AICI!

Ce se întâmplă în corpul tău când te hidratezi insuficient? Vezi AICI!

De fiecare dată când pleci de acasă te gândești la obiectele necesare, însă se poate întâmpla să uiți să-ți iei recipientul cu apă. Se spune că atunci când ți-e sete ești deja deshidratat. Așadar, ce te reține să ai grijă de hidratarea organismului tău? Vei descoperi în continuare ce se poate petrece în corpul tău

De fiecare dată când pleci de acasă te gândești la obiectele necesare, însă se poate întâmpla să uiți să-ți iei recipientul cu apă. Se spune că atunci când ți-e sete ești deja deshidratat. Așadar, ce te reține să ai grijă de hidratarea organismului tău? Vei descoperi în continuare ce se poate petrece în corpul tău dacă nu ții cont de acest detaliu semnificativ.

Ai grijă de corpul tău și hidratează-te suficient!

Fie că mergi în călătorie, fie că ești la serviciu ești într-o permanentă mișcare și, cu timpul, organismul se deshidratează fără să-ți dai seama. 

Dacă faci mișcare în mod susținut, cu atât mai mult este necesar un pahar cu apă în fiecare oră sau la nevoie. Desigur, pe timpul zilei sunt recomandate și sucurile de fructe sau smoothie de legume pentru a-ți recăpăta energia și pentru un surplus de vitamine naturale.

Lichidele pe care este bine să le consumi zilnic pot proveni din: apă, ceai, cafea, lapte, supe sau alte alimente.

În condiții normale de temperatură și presiune atmosferică ai nevoie de circa 2 litri de lichide pe zi, conform opiniei specialiștilor. Dealtfel, consumul de lichide depinde de unii factori, precum:

  • zona în care locuiești 
  • dieta adoptată
  • anotimpul
  • mediul înconjurător
  • activitățile desfășurate
  • existența unor afecțiuni
  • starea de sănătate.

Dacă locuiești într-o zonă caldă te vei hidrata mai mult decât în cazul în care locuiești într-o zonă rece.

Dacă ai consumat multă cafea este posibil să te deshidratezi sau să pierzi calciu prin transpirație. Prin urmare, lângă ceașca de cafea este bine să ai un pahar cu apă.

În lunile din anotimpul cald, când se pierde apa din organism prin transpirație, este necesară o hidratare corespunzătoare.

Atunci când stai la soare sau în camere încălzite  te poți deshidrata destul de repede și este necesar să iei măsuri.

Când depui efort fizic susținut se poate pierde multă apă prin transpirație și este important să ai sticluța de apă cu tine.

În cazul unor probleme de sănătate precum: febră, vărsături, diaree se pierde multă apă și este necesară suplinirea acesteia cu rehidratare (orală sau perfuzabilă). 

În orice situație este indicat consumul apei pentru menținerea stării de sănătate în parametri optimi.

Cum procedezi când ai nevoie de îngrijiri medicale la domiciliu?

Atunci când rinichii au probleme înseamnă că aceștia filtrează insuficient toxinele din organism. În cazul unor afecțiuni genito-urinare sau al retenției de apă în organism este nevoie de aplicarea unor proceduri medicale care să ajute organismul să funcționeze normal. Se pot aplica sonde urinare și în cazul determinării unor diagnostice, și pentru a realiza drenajul direct din vezica urinară către exterior. Aceste proceduri medicale sunt realizate de către specialiștii cu o foarte bună pregătire profesională de la TruMed.ro care oferă servicii schimbare sondă urinară la domiciliu în mod eficient și eficace. Promptitudinea, seriozitatea și empatia sunt doar câteva atribute ale personalului medical implicat în efectuarea acestor servicii care iau amploare în ultimul timp.

De fiecare dată când ai nevoie de îngrijiri medicale la domiciliu, asigură-te că găsești specialiștii cei mai buni în domeniu și vei căpăta încrederea necesară.

Prin urmare, tu cum dorești să te tratezi: la spital sau la domiciliu? Răspunsul depinde și de imunitatea organismului, și de încrederea pe care o ai în personalul medical implicat.

Sursa foto: unsplash.com

MicPortal
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos