728 x 90

Ai in plan realizarea unui podcast? Iata ce microfon poti folosi!

Ai in plan realizarea unui podcast? Iata ce microfon poti folosi!

Lista de programe si emisiuni de la Tv pare sa nu mai fie suficienta pentru oamenii care sunt tot mai avizi de informatie de toate felurile. De aceea, productiile disponibile online – de la platformele de streaming, la cele video – capata tot mai multa popularitate, multi astfel de realizatori cunoscand succesul.  Printre cele mai

Lista de programe si emisiuni de la Tv pare sa nu mai fie suficienta pentru oamenii care sunt tot mai avizi de informatie de toate felurile. De aceea, productiile disponibile online – de la platformele de streaming, la cele video – capata tot mai multa popularitate, multi astfel de realizatori cunoscand succesul. 

Printre cele mai populare si apreciate productii online se afla vlogurile si, mai nou, podcasturile. Exista diferente importante intre cele doua tipuri de productii video, insa ambele sunt urmarite tot mai des de oameni. In plus, pentru realizarea acestora sunt necesare aproape acelasi tip de echipamente, pentru inregitrare – video si audio – si pentru montaj si prelucrare. 

Cum se alege microfonul potrivit pentru podcast? 

Cei care au in plan realizarea unei astfel de productii online – atat podcast, cat si vlog – se pot intreba ce fel de microfoane ar putea folosi, de exemplu, pentru o calitate inalta a sunetului. Pentru a putea raspunde la aceasta intrebare este important de stabilit care sunt criteriile pe care un astfel de echipament ar trebui sa le indeplineasca. 

Unul dintre principalele aspecte de care ar trebui sa se tina cont este formatul podcastului, daca realizarea acestuia se va baza pe monolog sau presupune si existenta unor invitati, in acest caz fiind necesare mai multe microfoane. De asemenea, spatiul in care podcastul va fi realizat – un studio sau nu, mai multe locatii diferite – este si el un criteriu foarte important. 

Calitatea echipamentului in sine este, care sa inregistreze bine vocea si sa blocheze zgomotele de fundal, poate fi de mare ajutor pentru realizarea unei productii online de buna calitate, indiferent ca este live sau inregistrata. In acest caz, realizatorii pot lua in calcul un microfon Sennheiser, care este wireless si poate fi portabil. 

Pretul este si el un criteriu important pentru oameni, dar nu ar trebui cautat cel mai ieftin microfon, ci echipamentul cu cel mai avantajos raport calitate – pret astfel incat investitia sa fie una optimizata pentru nivelul de calitate pe care doresc sa il ofere productiei lor. Toate acestea pot influenta si modul in care este atras publicul si gradul de retentie al acestuia. 

MicPortal
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos