728 x 90

Trăsăturile unei semiremorci frigorifice bune

Trăsăturile unei semiremorci frigorifice bune

Alimentele, medicamentele și vaccinurile, florile și chiar unele produse de uz casnic necesită a fi transporte în vehicule speciale în care este menținute temperatura și umiditatea optime.  Semiremorcile frigorifice sunt indispensabile firmelor care produc și procesează mărfuri cu termen de valabilitate limitat, situate la distanțe considerabile de locurile de depozitare și consum. Care este diferența

Alimentele, medicamentele și vaccinurile, florile și chiar unele produse de uz casnic necesită a fi transporte în vehicule speciale în care este menținute temperatura și umiditatea optime. 

Semiremorcile frigorifice sunt indispensabile firmelor care produc și procesează mărfuri cu termen de valabilitate limitat, situate la distanțe considerabile de locurile de depozitare și consum.

Care este diferența dintre o semiremorcă clasică de uz general și o semiremorcă frigorifică?

Deși semiremorcile frigorifice sunt asemănătoare semiremorcilor clasice, există și câteva diferențe importante:

  • Pereții, tavanul și podelele sunt din metal sau fibră de sticlă, niciodată din lemn. Acest lucru nu numai că îmbunătățește izolația, ci și împiedică absorbția mirosului produselor de către podele și pereți.
  • Datorită construcției materialelor mai grele și având și o unitate frigorifică, semiremorcile frigorifice sunt mai grele. Greutatea brută maximă admisă a mărfurilor încărcate pe o semiremorcă frigorifică este de 22,5 tone.
  • Semiremorcile frigorifice sunt de obicei mai noi. Deoarece unitățile frigorifice se uzează după câțiva ani de funcționare continuă, transportatorii trebuie de obicei să înlocuiască remorcile la fiecare trei până la cinci ani. Acest lucru e bine de știut dacă intenționezi ca să îți achiziționezi pentru afacerea ta o semiremorcă frigorifică folosită.

Cum funcționează o semiremorcă frigorifică?

Cel mai important lucru pe care e bine să îl cunoști este faptul că semiremorcile frigorifice nu sunt cu adevărat concepute pentru a răci produsele transportate, ci pentru a menține o anumită temperatură a acestora până se ajunge cu ele la destinație. Așadar nu este vorba de o cameră frigorifică pe roți!

Cele trei componente principale ale unei unități frigorifice de bază sunt:

  • bateria evaporator
  • compresorul (care alimentează serpentina evaporatorului)
  • motorul diesel mic (care alimentează compresorul)

Procesul de răcire în semiremorcă nu se referă, așadar, la adăugarea de aer rece, ci despre îndepărtarea căldurii din interiorul semiremorcii.

Fluctuațiile presiunii aerului fac ca aerul să curgă. Pe măsură ce aerul din interiorul semiremorcii trece prin serpentina evaporatorului, căldura este îndepărtată și aerul rece este redistribuit înapoi în întreaga semiremorcă.

Nu este ușor să cumperi o semiremorcă frigorifică folosită de calitate. Principala dificultate constă în alegerea unui model potrivit.

Prin urmare, cel mai important este ca să se determine scopul vehiculului și regimul optim de temperatură pentru produsele ce vor fi transportate cu respectivul vehicul. Acest parametru poate diferi semnificativ pentru diferite tipuri de mărfuri perisabile. 

În principiu, semiremorcile frigorifice sunt clasificate în funcție de condițiile de temperatură pe care le pot asigura.Stabilitatea menținerii parametrului dorit depinde direct de caracteristicile structurii semiremorcii frigorifice, de  proiectare și de tipul materialelor.

Tipuri de unități de răcire bune

  • autonome (conduse de un motor diesel independent);
  • acționate de un motor electric;
  • cu plăci eutectice (un lichid special care se transformă într-o fază solidă la o temperatură de -18 grade Celsius, împiedicând înghețarea gheții folosind tehnologia „No frost”).

Pentru o utilizare mai eficientă a unităților frigorifice, producătorii folosesc modelul de ansamblu izoterm al remorcii, când cadrul semiremorcii are proprietăți de izolare termică foarte ridicate. Acest lucru se realizează după cum urmează: cadrul este asamblat din așa-numitele panouri sandwich, iar golurile dintre care sunt umplute cu spumă poliuretanică de o consistență specială. 

Pe portalul Autoline.ro poți găsi semiremorci frigorifice folosite și noi de la diferiți europeni de top. Intră și tu ca să afli detalii despre ele și să îți alegi de acolo vehiculul de transport de care ai cea mai mare nevoie pentru afacerea ta.

MicPortal
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos