728 x 90

Metode de detectare a camerelor ascunse

Metode de detectare a camerelor ascunse

Persoanele care doresc sa afle daca exista camere ascunse in locuinta, in camera de hotel sau in apartamentul inchiriat au la dispozitie mai multe solutii. Pentru un om obisnuit, microfoanele spion, camerele spion si orice alt material de spionaj apartin filmelor de actiune. Cu toate acestea, se pot gasi astfel de dispozitive oriunde: intr-un apartament

Persoanele care doresc sa afle daca exista camere ascunse in locuinta, in camera de hotel sau in apartamentul inchiriat au la dispozitie mai multe solutii.

Pentru un om obisnuit, microfoanele spion, camerele spion si orice alt material de spionaj apartin filmelor de actiune. Cu toate acestea, se pot gasi astfel de dispozitive oriunde: intr-un apartament inchiriat, in camera de hotel luxoasa inchiriata, la locul de munca sau la sala de sport. Care sunt principalele metode de a le detecta?

Folosirea unui material specializat

Se pot cumpara detectoare camere, dispozitive care pot fi folosite pentru a detecta un microfon spion sau o camera spion. Cea mai economica optiune, cu un camp de detectie de cativa metri este detectorul de camera. Dispozitivele profesionale sunt mai scumpe.

Folosirea unui smartphone

Uneori nu este nevoie de folosirea unor dispozitive speciale, se poate folosi pur si simplu un aparat foto si lanterna smartphone-ului. Pentru asta, se va stinge lumina din incapere, se vor trage perdelele (incaperea trebuie sa fie in obscuritate), se va porni lanterna si aparatul foto al smartphone-ului dupa care se va dirija lumina spre locul in care se banuieste ca exista o camera ascunsa. Daca se adevereste banuiala, atunci ar trebui sa se vada o stralucire pe ecranul telefonului.

Folosirea unei aplicatii

Aplicatiile mobile care detecteaza camerele spion si alte dispzoitive ascunse se impart in doua categorii. Prima categorie gaseste orice dispozitiv de spionaj datorita reflexiei obiectivului, la fel ca metoda precedent prezentata. Este cazul aplicatiei Glint Finder.

Alte aplicatii sunt special concepute pentru a cauta dispozitivele spion fara fir. Pentru a functiona asa cum trebuie ai nevoie de o retea Wi-Fi locala. Dupa analizarea routerului, aplicatia afiseaza o lista cu dispozitivele conectate. O unealta speciala care ne ajuta sa facem diferenta intre dispozitivele lipsite de pericol si cele care ne spioneaza.

Un dispozitiv de detectare a uneltelor de spionaj este echilibrul perfect intre un profesionist si o solutie improvizata. Este, cel mai probabil, cea mai buna solutie pentru peroanele care se simt spionate, urmarite. Se va alege un detector de camera in functie de cerintele si nevoile utilizatorului dar si in functie de locul in care se va folosi.

MicPortal
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos