728 x 90

Top 5 carti despre abilitatile sociale

Top 5 carti despre abilitatile sociale

Nu te-ai nascut cunoscand aptitudini sociale. Prin urmare, daca crezi ca ar trebui sa te perfectionezi la acest aspect, sau pur si simplu iti place subiectul, iti aducem cele mai bune carti de abilitati sociale, astfel incat sa te inspiri din ele. Te simti inconfortabil sau nesigur cand interactionezi cu alte persoane? Crezi ca atunci

Nu te-ai nascut cunoscand aptitudini sociale. Prin urmare, daca crezi ca ar trebui sa te perfectionezi la acest aspect, sau pur si simplu iti place subiectul, iti aducem cele mai bune carti de abilitati sociale, astfel incat sa te inspiri din ele.

Te simti inconfortabil sau nesigur cand interactionezi cu alte persoane? Crezi ca atunci cand mergi la adunari sociale esti depasit? Nu stii sa te adaptezi bine acestor situatii? Va propunem o lista cu cele mai bune carti despre abilitatile sociale, astfel incat sa le puteti dobandi si dezvolta.

Dar mai intai de toate, amintiti-va! Abilitatile sociale se manifesta in comportamentele pe care le avem atunci cand interactionam cu ceilalti. Ele sunt esentiale pentru adaptarea la diferite situatii, deoarece ne ajuta sa relationam cu ceilalti intr-un mod adecvat si satisfacator.

Carti despre abilitatile sociale pe care ar trebui sa le cititi

In continuare, va oferim o lista cu cele mai bune carti despre abilitatile sociale. Vezi aici si alte liste de carti care te-ar putea interesa, fie ca este pasionat de lectura sau doresti sa te delectezi in timpul liber cu o carte interesanta. 

1. Un rucsac pentru intreg universul, de Elsa Punset

Daca trebuie sa vorbim despre unul dintre autorii de referinta in cartile despre abilitati sociale, acesta este Elsa Punset. Filosof, jurnalist si popularizator, care dupa ce si-a publicat bestsellerul A Backpack for the Universe in 2014, continua sa isi transmita pozitivismul si entuziasmul.

Cartea sa incorporeaza o serie de strategii si exercitii simple pentru a avea grija de, intelege si antrena mintea ta. Pentru a face acest lucru, folositi sportul ca referinta. El crede ca, la fel cum ne-a luat zeci de ani sa intelegem ca practicarea sportului ne imbunatateste considerabil sanatatea fizica, tot ne este greu sa asimilam ca inteligenta sociala ne imbogateste relatiile interumane.

2. Mitul carismei, de Olivia Fox Cabane

Aceasta este una dintre cele mai recomandate carti despre abilitatile sociale daca vrei sa schimbi sentimentele pe care le generezi in tine si in ceilalti atunci cand te confrunti cu un eveniment social.

Este special conceput pentru acele persoane care se considera rezervate, nesigure, timide sau care au un deficit general de abilitati sociale. Mitul carismei va va permite sa va sporiti capacitatea de a influenta oamenii si va va ajuta sa va imbunatatiti reglarea emotionala.

Pentru a ne dezvolta mai bine posibilitatea de a ne favoriza propria bunastare si cea a oamenilor din jurul nostru, Olivia Fox considera ca exista trei chei de baza: prezenta, puterea si apropierea. Acest compendiu de distractie, stiinta si practicitate te va face mai deschis si mai increzator. Pare usor! De ce sa nu incerci?

3. Idei cu lipici, de Chip si Dan Heath

Este o traducere a cartii Made to stick , care a devenit unul dintre cele mai bine vandute in domeniul psihologiei sociale. Se invarte in jurul ideii de a comunica eficient.

Autorii par sa fi descoperit secretul succesului comunicativ. Ei incearca sa explice de ce unele mesaje reusesc sa fie memorabile. Si, dimpotriva, altii, care a priori au perspective mai bune de succes, nu reusesc sa supravietuiasca si esueaza, trecand rapid in uitare.

Exemplele lui de cazuri reale ilustreaza ce sa faci si ce sa nu faci ca o idee sa aiba impact si sa ramana in memorie. La fel, vei descoperi greselile pe care le facem cel mai frecvent atunci cand incercam sa comunicam. Iti ofera instructiuni pentru a deveni cineva cu capacitatea de a influenta.

4. Linisteee! Puterea introvertitilor intr-o lume asurzitoare, de Susan Cain

Esti timid sau introvertit? Susan Cain nu numai ca raspunde la aceasta intrebare, dar aduce si una dintre cele mai imbogatitoare contributii in acest domeniu din ultimii ani.

Explicati de ce a fi introvertit nu este intotdeauna o trasatura negativa. In plus, poate juca in favoarea noastra si ne poate oferi un avantaj atunci cand ne deplasam pe anumite terenuri. De-a lungul cartii, transcende lupta lui Susan cu un mit: acela ca extrovertitii sunt mai valorosi decat introvertitii.

Totusi, autorul incearca sa clarifice ca ceea ce diferentiaza unul de celalalt este „pur si simplu” nevoia pe care o au de a primi o cantitate mai mare sau mai mica de stimulare. In plus, ofera mai putine resurse practice acestor oameni, astfel incat aceasta trasatura sa nu ii impiedice sa socializeze corect.

5. Cum sa castigi prieteni si sa influentezi oamenii, de Dale Carnegie

Ce este cu oamenii care par sa-si faca prieteni oriunde merg? Aceasta carte va arata valoarea strategica a relatiilor umane si va ofera cheia pentru a imbunatati latura umana a vietii. Incercati sa explicati cum sa comunicati emotional cu ceilalti, dar fara a va pierde capacitatea de persuasiune si asertivitatea.

De asemenea, va ofera sfaturi pentru a va exprima opinia in mod eficient si pentru a va apara punctul de vedere in mod corespunzator . Subliniaza importanta abilitatilor de negociere ca metoda de evitare a conflictelor si de rezolvare a problemelor.

In plus, la final ofera un rezumat practic care sa ne ajute sa interiorizam mai bine toate conceptele explicate. Fara indoiala, este unul dintre clasicii esentiali pe acest subiect si una dintre cele mai bune carti despre abilitatile sociale.

MicPortal
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos