Sezonul rece este o perioada in care organele de taiere ale combinei necesita verificarea dupa un sezon de munca intensa. Combina este o masina agricola ce are drept functie principala recoltarea semintelor provenite de la cereale. Avantajul sau este acela ca permite treieratul si recoltarea in cadrul unei singure operatiuni. Actualmente, combina este extrem de
Sezonul rece este o perioada in care organele de taiere ale combinei necesita verificarea dupa un sezon de munca intensa. Combina este o masina agricola ce are drept functie principala recoltarea semintelor provenite de la cereale.
Avantajul sau este acela ca permite treieratul si recoltarea in cadrul unei singure operatiuni. Actualmente, combina este extrem de moderna, este echipata cu sisteme de ghidare, de localizare prin satelit si cu sisteme menite sa masoare cantitatea de cereale recoltate dar si calitatea.
In cele ce urmeaza iti vom spune care sunt principalele piese de schimb combinatoare si cand trebuiesc acestea inlocuite.
Lama cutitului – cand si de ce? Inlocuirea lamei cutitului unei combinatoare atunci cand prezinta semne de uzura sau cand este deformata iti permite sa economisesti putere, sa reduci timpul de imobilizare si sa limitezi cheluielile legate de intretinerea generala si de piesele pentru platforma de taiere.
Inlocuirea degetelor escamotabile – cand si de ce? Degetele escamotabile uzate, deformate, necesita inlocuire pentru a garanta caracteristici mai bune de alimentare si o viteza de deplasare mai ridicata.
Inlocuirea curelei de distributie – cand si de ce? Daca fisuri devin din ce in ce mai vizibile pe cureaua de distributie a combinei sau daca incepe sa scoata zgomote neobisnuite, acesta este un semn al faptului ca a venit vremea sa o schimbi. Vei beneficia astfel de o transmitere a puterei ridicate, de un patinaj limitat si de o reducere a vibratiilor. Recomandarea noastra este aceea de a pastra cureaua de distributie intr-un loc uscat, la o temperatura cuprinsa intre 15-25 de grade.
Inlocuirea lantului – cand si de ce? Inlocuirea lantului la timp este cruciala. Placi interioare uzate reprezinta principalul semn de uzura si de fractura tipic pentru un lant de combina. Asigura-te ca inlocuiesti lantul atunci cand alungirea este mai mare de 3%. Foloseste un controlor de uzura pentru a verifica lantul.
Inlocuire cutit tocator combina – cand si de ce? Cutitele deteriorate sau uzate pot provoca o reducere a calitatii taiatului si o crestere a consumului de carburant si de energie. Recomandarea noastra este aceea de a inlocui cutitele la timp, de la primele semne de uzura. Un cutit tocator nou va spori performantele combinei, reduc riscurile timpului de imobilizare si costurile functionarii globale.
Inlocuirea pieselor taietoare la o combina – cand si cum? Verifica daca piesele taietoare ale combinei prezinta sau nu semne de uzura sau de deteriorare si inlocuieste-le mai apoi pentru a te asigura de faptul ca tai recolta, nu o sfasai.
Prin inlocuirea pieselor taietoare la combina vei obtine o viteza la sol mult mai buna, vei economisi combustibil si vei reusi sa prelugesti considerabil durata de viata a curelei de transmisie a combinei tale.
Alegerea unor piese de schimb de calitate si inspectiile periodice reprezinta cheia unei recoltari eficiente.
Leave a Comment
Your email address will not be published. Required fields are marked with *