728 x 90

Rinoplastie – Tipuri si formele sale de reconstructie

Rinoplastie – Tipuri si formele sale de reconstructie

Nasul este partea cea mai vizibila a fetei, iar forma si aspectul sau general sunt cele care determina perceptia unei persoane de catre ceilalti. Multi dintre oameni sunt nemultumiti de forma nasului.  Unora nu le place dimensiunea sau forma lui, altii sufera de o cocoasa sau de aripi prea largi, iar altii doresc sa corecteze

Nasul este partea cea mai vizibila a fetei, iar forma si aspectul sau general sunt cele care determina perceptia unei persoane de catre ceilalti. Multi dintre oameni sunt nemultumiti de forma nasului. 

Unora nu le place dimensiunea sau forma lui, altii sufera de o cocoasa sau de aripi prea largi, iar altii doresc sa corecteze varful nasului in sus sau, dimpotriva, inclinat. Toate aceste probleme sunt rezolvate pur si simplu prin rinoplastie, la clinica Dr. Panturu. 

Rinoplastia este o operatie de corectare (modificare) a formei sau dimensiunii nasului, care are ca scop imbunatatirea aspectului acestuia, precum si eliminarea problemelor cu respiratia nazala si crearea unei stari confortabile din punct de vedere psihologic pentru pacient.

Tipuri de rinoplastie

Exista rinoplastii estetice si reconstructive. Scopul principal al rinoplastiei estetice este de a corecta „greseala” naturii, prin schimbarea formei sau marimii nasului, si astfel, sa ofere fetei un aspect mai armonios si mai atractiv. Rinoplastia estetica poate fi completa sau superficiala (partiala).

Rinoplastia completa este o interventie chirurgicala plastic, in timpul careia chirurgul afecteaza toate partile structurale externe ale nasului: tesut osos, cartilaj si tesuturi moi. O astfel de operatie este indicata pacientilor care doresc sa reduca lungimea sau latimea nasului, sa schimbe linia nasului, sa indeparteze cocoasa.

Rinoplastia partiala (sau superficiala) este o operatie de corectare (modificare) a formei nasului. Chirurgul se limiteaza la prelucrarea doar a unor parti externe ale nasului, fara a afecta tesutul osos. 

Rinoplastia partiala se efectueaza, daca este necesara corectarea varfului nasului sau reducerea aripilor, desi poate fi necesara o rinoplastie completa pentru a elimina astfel de problem. Acest lucru este decis de medic dupa examinare si conversatie cu pacientul.

Rinoplastia reconstructiva are ca scop, in primul rand, rezolvarea unei astfel de probleme precum eliminarea dificultatilor de respiratie din cauza curburii septului nazal sau hipertrofia cornetelor. Rinoplastia reconstructiva presupune refacerea aspectului nasului, deteriorat (de exemplu, „deplasat in lateral” din cauza unei fracturi), precum si pierdut partial sau complet din cauza unei rani. La acest tip de operatie se recurge daca este necesara corectarea unei deformari congenitale a scheletului osteocondral din zona nasului. 

Uneori, un chirurg plastician trebuie sa „sculpteze” literalmente un nas nou, folosind cartilajul auricular sau cartilajul costal (in cazuri deosebit de severe), precum si materiale artificiale.

MicPortal
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos