728 x 90

Igiena orală pas cu pas

Igiena orală pas cu pas

Când vine vorba de sănătatea dinților, abordarea preventivă reprezintă cheia succesului. Această metodă de îngrijire a dinților este importantă în fiecare moment al vieții, în special la vârstele mai înaintate unde neglijarea dentară poate avea consecințe grave și costisitoare. Odată cu trecerea timpului dinții și gingiile neîngrijite pot duce la probleme gingivale, dinți decolorați, carii

Când vine vorba de sănătatea dinților, abordarea preventivă reprezintă cheia succesului. Această metodă de îngrijire a dinților este importantă în fiecare moment al vieții, în special la vârstele mai înaintate unde neglijarea dentară poate avea consecințe grave și costisitoare.

Odată cu trecerea timpului dinții și gingiile neîngrijite pot duce la probleme gingivale, dinți decolorați, carii și alte probleme care pot necesita fie proceduri de corectare costisitoare fie intervenții chirurgicale de înlocuire a dinților pierduți.

Vestea bună însă, este că aceste probleme pot fi prevenite prin efectuarea unei igiene orale corespunzătoare.

5 pași de urmat pentru o igienă orală corespunzătoare

Chiar dacă te speli pe dinți în mod regulat, află că această activitate reprezintă doar o mică parte dintr-un întreg proces de igienă orală. Mai mult decât atât, felul în care te speli pe dinți poate afecta și el sănătatea orală, deoarece metodele incorecte pot afecta în mod negativ dinții și chiar gingiile. Pentru o igiena orală corespunzătoare, poți lua în considerare următorii pași:

Curățarea dinților

Curățarea dinților implică mai mult decât frecatul acestora o anumită perioadă. În primul rând, pentru o curățare corespunzătoare, o sesiune ar trebui să dureze aproximativ 2 minute pentru a putea înlătura cât mai multe resturi alimentare.

În al doilea rând, curățarea dinților nu trebuie să fie o activitate agresivă și rapidă deoarece aceasta poate afecta smalțul și poate duce chiar și la sângerări gingivale. Axează-te în schimb pe mișcări ușoare și circulare, ținând periuță la un unghi de 45 de grade.

Asigură-te că periuța nu este uzată și schimb-o în mod regulat pentru o igienă dentară corespunzătoare și un risc mai mic de sângerări.

Curățarea limbii

Curățarea limbii reprezintă un alt pas pentru o igienă orală corespunzătoare, acest proces eliminând o bună parte dintre bacteriile care cauzează respirația urât mirositoare.

Pentru o mai bună igienă orală achiziționează unul dintre numeroasele produse special concepute pentru curățarea limbii și folosește-l în mod regulat.

Ața dentară

Chiar dacă îți cureți corespunzător dinții, există însă zone în care periuța nu poate ajunge. Ca urmare, acele resturi alimentare pot rămâne acolo timp îndelungat, putând duce astfel la distrugerea smalțului sau la iritarea gingiei.

Folosirea aței dentare o dată pe zi poate ajuta la îndepărtarea acestor resturi alimentare și la reducerea riscului de apariție a unor probleme bucale.

Apa de gură

Apa de gură este ultima arma folosita împotrivă bacteriilor. După ce combinația de curățare a dinților cu periuța, pasta și ața dentară a îndepărtat majoritatea bacteriilor, apa de gură va înlătura și ultimele bacterii ramase în zonele cele mai inaccesibile.

Multe persoane folosesc apa de gură doar pentru o reîmprospătare rapidă a respirației. Cu toate acestea, importanța ei în igiena orală este mult mai mare, atât timp cât este cumpărat produsul corespunzător.

Deoarece există multe opțiuni de apă de gură, asigură-te că achiziționezi produsul corect, prin verificarea ingredientelor și a capacității acestuia de a distruge bacteriile.

Consultații regulate

Pentru a observa din timp potențialele riscuri care pot exista în cavitatea bucală, sunt recomandate vizitele regulate la cabinetul dentistului.

Prin aceste consultații se poate observa probleme precum carii sau depuneri de tartru și se poate efectua chiar și o curățare profesională a dinților, dacă este nevoie.

Fie că este vorba de un zâmbet strălucitor și alb, de reducerea cariilor, a aftelor sau a unor probleme gingivale, importanța igienei orale nu trebuie să fie subestimată. Deoarece există multe produse pentru igiena orală, multe dintre ele compuse din produse naturale, trebuie menționat că nu există suficiente dovezi științifice care să confirme că aceste produse pot oferi beneficiile menționate.

Cu toate acestea, dacă dorești un produs de acest tip, specific pentru problema ta, atunci ai la dispoziție o gama variata atât online cât și în farmacii și magazine.

MicPortal
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos