728 x 90

Ortodontia la copii – la ce varsta sa incepi tratamentul?

Ortodontia la copii – la ce varsta sa incepi tratamentul?

Astepti pana la maturitate? Sau o faci cat mai repede? Pentru ca nu este intotdeauna usor sa stii cand sa pui aparat ortodontic copilului tau, iata cateva informatii utile. 7 ani, varsta ideala pentru a pune aparat ortodontic Pentru ca rezultatul sa fie cel mai optim, totul tine de sincronizare. Aparatul ortodontic nu trebuie aplicat

Astepti pana la maturitate? Sau o faci cat mai repede? Pentru ca nu este intotdeauna usor sa stii cand sa pui aparat ortodontic copilului tau, iata cateva informatii utile.

7 ani, varsta ideala pentru a pune aparat ortodontic

Pentru ca rezultatul sa fie cel mai optim, totul tine de sincronizare. Aparatul ortodontic nu trebuie aplicat prea devreme sau prea tarziu.

In cele mai grave cazuri, este posibil sa incepi inca de la 4 sau 5 ani. Acesta este, de exemplu, ceea ce se intampla copiilor carora maxilarul inferior pare prea inainte. 

La acesti pacienti tineri, este mai bine sa incepi de la o varsta frageda pentru a asigura cel mai bun rezultat. Acest tip de tratament precoce ar functiona mai putin bine daca ai astepta cativa ani. Dar, parintii sa fie linistiti, este foarte rar sa incepi asa devreme un astfel de tratament.

In general, parintii isi aduc copilul la control in jurul varstei de 7 ani. Aceasta perioada este ideala pentru inceperea lucrarilor de ortodontie. Copiii sunt intr-o faza de dentitie mixta, adica au atat dinti de lapte stabili, cat si dinti permanenti.

In timpul acestui consult, medicul stomatolog va putea identifica o ocluzie proasta persistenta si, daca este necesar, va indruma tanarul pacient la un ortodont. In cazul unei asimetrii crescande a fetei copilului (de exemplu, o abatere aparenta a barbiei), interventia cat mai curand posibil va impiedica amplificarea fenomenului.

Impactul cresterii asupra maxilarelor

Contrar anumitor idei preconcepute, nu este necesar sa astepti pana cand toti dintii de lapte au cazut sau sa ii scoti pe toti pentru a pune corect un aparat dentar. Dimpotriva. Nu exista nicio obligatie de asteptare, mai ales daca malocluzia este grava sau provoaca daune estetice semnificative sau creeaza un risc de traumatism semnificativ. 

Intr-adevar, aparatul isi realizeaza munca folosind posibilitatea de crestere a falcilor. La baieti, cresterea se termina in jurul varstei de 17 ani, iar la fete in jur de 15 ani.

La pacientii mai in varsta, aparatul este la fel de eficient, dar nu te mai poti juca cu posibilitatile de crestere a maxilarului; exista alte solutii pentru a depasi acest lucru.

MicPortal
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos