Pentru inceput, ce este o cafea mocha si din ce este facuta? O cafea mocha sau caffè mocha este o bautura formata din espresso, lapte fierbinte, arome de ciocolata si indulcitor. Aromele de ciocolata pot fi sub forma de sirop de ciocolata sau pudra de cacao. Mocha este cunoscuta si ca o ciocolata calda infuzata
Pentru inceput, ce este o cafea mocha si din ce este facuta? O cafea mocha sau caffè mocha este o bautura formata din espresso, lapte fierbinte, arome de ciocolata si indulcitor. Aromele de ciocolata pot fi sub forma de sirop de ciocolata sau pudra de cacao. Mocha este cunoscuta si ca o ciocolata calda infuzata cu espresso. Deci mocha este doar ciocolata si cafea? Raspunsul scurt este da! Se obtine de obicei din cafea boabe proaspat rasnite pentru o aroma fresh.
Ce este cafeaua mocha?
Cuvantul „mocha” este uneori folosit de cele mai multe ori pentru a defini un tip de cafea. Cu toate acestea, este important de retinut ca nu este doar un tip de cafea, ci este si un tip specific de bautura. Mocha este un tip de bautura de cafea precum caffè latte sau caffè macchiato, dar nu exista boabe de cafea mocha.
O baza mocja simpla consta din doua ingrediente principale: espresso si ciocolata. Se pot face diferite tipuri de mocha adaugand mai multe ingrediente. Variatiile comune includ adaugarea de frisca deasupra, spuma de lapte, scortisoara sau bezele.
Cele mai citite articole
In plus, caffe mocha poate fi facuta si folosind ciocolata alba, mai degraba decat lapte. Poate fi chiar un amestec de ciocolata alba si cu lapte pentru a face un mocha marmorat. In timp ce cafeaua mocha originala foloseste espresso ca parte a bazei, poate fi folosita si cafeaua obisnuita.
Originile cafelei mocha
Cuvantul „mocha” se refera initial la un loc din Yemen, orasul Al Moka sau Mocha. Este un oras de coasta de-a lungul Marii Rosii si un port major pentru comertul cu cafea in secolele XV-XVIII. Orasul insusi a fost numit „Mocha” dupa boabele de cafea Mocha arabe care au fost expediate din port. Aceste boabe mocha (sau moka) au fost cultivate si recoltate in regiunile muntoase din centrul Yemenului. Dupa ce au fost culese si prajite, boabele de moka erau apoi transportate in portul orasului Al Moka. Astazi, aceste boabe sunt acum cunoscute ca boabe de cafea Arabica.
In acea perioada, boabele de mocha erau o alegere populara printre bautorii de cafea. Aceste boabe se disting cu usurinta de altele datorita culorii lor galben-verzui. Multi dintre cei care au baut cafea din Yemen au descris-o ca avand o aroma de ciocolata. De aceea, astazi se foloseste cuvantul mocha pentru a face referire la bauturile cu cafea si aroma de ciocolata.
Leave a Comment
Your email address will not be published. Required fields are marked with *