728 x 90

Sfaturi utile pentru a oferi unui spatiu mic senzatia de spatiu

Sfaturi utile pentru a oferi unui spatiu mic senzatia de spatiu

Pentru ca o incapere mica sa nu para inghesuita are nevoie de o amenajare potrivita, dar si de sursa de iluminat corespunzatoare. Daca nu ai posibilitatea de a largi spatiul ca atare, poti macar sa oferi senzatia unui spatiu mai mare, iar cateva ajustari in ceea ce priveste iluminarea iti pot fi de un real

Pentru ca o incapere mica sa nu para inghesuita are nevoie de o amenajare potrivita, dar si de sursa de iluminat corespunzatoare. Daca nu ai posibilitatea de a largi spatiul ca atare, poti macar sa oferi senzatia unui spatiu mai mare, iar cateva ajustari in ceea ce priveste iluminarea iti pot fi de un real folos pentru a crea aceasta senzatie. O camera poate deveni cu usurinta mai luminoasa si mai placuta, oferind astfel ideea de mai mult spatiu, insa pentru aceasta este nevoie sa stii ce alegeri sunt cele mai bune in acest sens. 

Pastreaza ordinea in camera

Unul dintre motivele pentru care o incapere mica poate parea extrem de aglomerata este dat de dezordinea care se poate instala cu usurinta. Pentru a scapa de senzatia de aglomeratie, ai grija sa pastrezi, pe cat posibil, incaperea intr-o ordine deplina. Daca obiectele de mobilier sunt prevazute cu rafturi la vedere, alege cutii incapatoare in care sa depozitezi micile obiecte, nu uita sa ascunzi cablurile din locurile vizibile si pune pe jos un mic covor care sa ajute la decor, dar sa nu ofere senzatia de podea incarcata. O mocheta care acopera podeaua in totalitate ar aglomera incaperea si ar oferi senzatia unui spatiu plin. 

Alege corpurile de iluminat potrivite

Pentru a oferi senzatia de spatiu suficient si pentru a ilumina in mod corespunzator o incapere mica, alege corpuri de iluminat care sa nu ocupe spatiu suplimentar – o aplica de perete poate fi ideala daca este vorba despre o incapere nu foarte inalta, alegerea unuia dintre modelele de plafoniere nu foarte groase poate fi ideala pentru o camera inalta, dar ingusta. Oricare ar fi alegerea pe care o faci, acorda o atentie deosebita luminii pe care o alegi, respectiv temperaturii culorii sau fluxului luminos nominal (lumeni). Plafonierele rotunde, mici sunt potrivite pentru camerele patrate, iar cele dreptunghiulare sau cu forma alungita sunt potrivite pentru spatiile inguste, dar inalte. 

Culori deschise pentru un decor luminos

Culorile deschise reflecta lumina, in timp ce o camera mica in care culorile sunt preponderent inchise va fi greu de iluminat. Culorile inchise absorb lumina si ofera senzatia unui spatiu in care totul este aglomerat, in care nu ai suficient spatiu de miscare. Pentru a deschide o incapere mica, alege culori deschise nu numai in ceea ce priveste nuanta peretilor, cat si pentru mobila, pentru obiectele de decor sau pentru corpurile de iluminat. Alege ca albul sa fie vedeta incaperii si asorteaza la el culori pastelate pentru a crea o atmosfera luminoasa, dar calda si placuta. 

MicPortal
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos