728 x 90

Secrete de designer – affordable luxury – trei secrete de amenajare prin care casa ta poate arăta mai scumpă

Secrete de designer – affordable luxury – trei secrete de amenajare prin care casa ta poate arăta mai scumpă

Abiat atunci când locuința ta bifează toate aspectele estetice și funcționale pe care le-ai prevăzut în planul de amenajare, știi că te vei bucura de întreg confortul pe care ți l-ai dorit și poți spune cu zâmbetul pe buze “Casă, dulce casă!”. Trendurile în materie de design interior sunt într-o continuă schimbare. Așa că, periodic,

Abiat atunci când locuința ta bifează toate aspectele estetice și funcționale pe care le-ai prevăzut în planul de amenajare, știi că te vei bucura de întreg confortul pe care ți l-ai dorit și poți spune cu zâmbetul pe buze “Casă, dulce casă!”.

Trendurile în materie de design interior sunt într-o continuă schimbare. Așa că, periodic, după vizita în mai multe case moderne, poți avea impresia că se diminuează chimia dintre tine și locuința ta. Iar, dacă ți-ai propus să faci o schimbare și o reamenajare, cu siguranță revistele și prezentările de design interior vor fi o sursă excelentă de inspirație, mai ales dacă nu-ți permiți să apelezi la un designer de interior.

Desigur, toată această inspirație poate fi extrem de costisitoare atunci când alegi să pui în practica și să reproduci în detaliu tendințele și prezentările. Însă, vrem să-ți arătăm prin intermediul acestui material că nu trebuie neapărat să cheltuiești o avere ca să-ți renovezi casa și să-i oferi un aspect luxury. 

Iată câteva trucuri de amenajare prin intermediul cărora vei obține și te vei putea bucura atât de un design inedit, cât și de aceeași funcționalitate care se potrivește cu nevoile și gusturile tale.

Montajul unor plinte

Firele electrice și cablurile pot fi o adevărată problemă, atât din punct de vedere al sigurantei, cât și din punct de vedere estetic, cu atât mai mult dacă vorbim de zone în care traficul este intens, de case cu copii sau animale de companie. Poți monta în josul pereților și de-a lungul acestora o plintă albă, iar aceasta va ascunde toate firele inestetice, prevenind, în același timp, o serie de incidente neplăcute (smulgerea firelor, ruperea acestora, împiedicări, infiltrații de umiditate ce pot produce șocuri de tensiune etc.).

Poți alege plinte decorative personalizabile, pe care să le vopsești ulterior într-o nuanță care se va asorta perfect cu pardoseala sau cu pereții, astfel încât să obții un contrast ideal. În același timp, încăperile vor căpăta un aspect mai organizat și ca prin urmare, mai elegant.

Corpuri de iluminat variate

Cu cât încăperile dispun de mai multe corpuri de iluminat, în forme cât mai deosebite, cu atât acestea vor contribui la crearea unui spațiu mai intim, mai cosy, mai relaxant. Va fi floare la ureche să atragi atenția atunci când punctul focal al camerei este iluminat cu ajutorul unor corpuri dispuse creativ, cu intenția de a maximiza efectul de confort și starea de acasă.

Utilizarea unui șemineu decorativ

Dacă ar fi să te gândești la un detaliu pe care l-ai văzut în orice casă scumpă, care ar fi acela? Noi suntem de părere că, în orice casă de lux, se află un șemineu. Dacă nu-ți poți permite un șemineu tradițional și clasic, îți sugerăm drept alternativă un șemineu fals pe care să-l amplasezi de exemplu, în living, central, pe peretele de accent al încăperii. Poți amplasa în jurul șemineului o serie de decorațiuni precum fotografii de familie, vase de ceramica, buchete de flori uscate și buturugi alături de lumânări cu led, pentru a creea un cadru elegant, inspirat din realitate.

Bineînțeles, acestea sunt doar trei dintre cele mai simple metode la care poți apela pentru a-ți amenaja locuința cu un buget redus și să o transformi într-un spațiu de poveste.

MicPortal
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos