728 x 90

Cum poti conserva durata de viata a bateriei auto?

Cum poti conserva durata de viata a bateriei auto?

In medie, o baterie auto tine intre 2 si 5 ani. Unul dintre cei mai importanti factori care afecteaza durata de viata a bateriei unei masini este vremea. Un motor care functioneaza produce deja un nivel ridicat de caldura. Adaungand in aceasta ecuatie o zi fierbinte se va obtine o descarcare severa a bateriei masinii,

In medie, o baterie auto tine intre 2 si 5 ani. Unul dintre cei mai importanti factori care afecteaza durata de viata a bateriei unei masini este vremea. Un motor care functioneaza produce deja un nivel ridicat de caldura. Adaungand in aceasta ecuatie o zi fierbinte se va obtine o descarcare severa a bateriei masinii, ceea ce poate duce la o sansa crescuta de descarcare completa a bateriei daca nu sunt luate masurile de precautie adecvate la volan.

Vremea calda poate determina evaporarea lichidului din bateriile auto, daunand structurii interne a bateriei. De aceea, durata medie de viata a bateriei este mai scurta in climatele mai calde.

Indiferent de temperatura, ingrijirea corecta a bateriei masinii poate ajuta la mentinerea functionarii acesteia. Sunt mai multe aspecte la care ar trebui sa se acorde atentie pentru a conserva durata de viata a bateriei.

1. Limitarea curselor scurte

Plimbarile rapide cu masina impiedica incarcarea completa a bateriei masinii. Puterea bateriei poate fi mentinuta daca masina este condusa pe distante lungi. Daca este folosita masina des, un incarcator portabil de baterii va fi extrem de util. Aceste incarcatoare portabile pot porni bateria fara un alt vehicul, in cazul in care ramane fara baterie.

2. Bateria trebuie sa fie fixata bine

O baterie care nu este bine fixata ar putea vibra, ceea ce poate duce la deteriorari interne si scurtcircuite. Verificarea regulata a terminalului bateriei – mai ales daca masina este condusa frecvent pe drumuri accidentate – este foarte importanta.

3. La iesirea din masina, toate farurile trebuie sa fie stinse

Mentinerea accidentala a farurilor si a luminilor din interiorul masinii aprinse poate determina descarcarea bateriei. De aceea, este important ca fiecare conducator auto sa isi verifice masina inainte de a cobori din ea.

4. Verificarea elementelor corodate

Terminalele bateriei se corodeaza in timp, dar mentinerea lor curata este o modalitate excelenta de a prelungi durata de viata a bateriei masinii. Se pot curata terminalele cu o periuta de dinti inmuiata intr-un amestec de apa si bicarbonat de sodiu. Apoi, utilizand un pulverizator cu apa rece, se poate clati amestecul si se poate usca bine cu o carpa curata.

5. Bateria trebuie sa fie testata des

Cunoasterea starii bateriei masinii conteaza atunci cand trebuie sa fie maximizata durata de viata a acesteia. Se va testa nivelul tensiunii de iesire a bateriei cu un tester pentru baterii de masina pentru a urmari starea acesteia sau daca este nevoie sa fie inlocuita.

6. Se recomanda evitarea utilizarii electronicelor atunci cand masina sta

Se vor opri functiile precum radioul sau aparatul de aer conditionat cand motorul nu functioneaza pentru a reduce puterea bateriei. Perioadele prelungite de mers la ralanti pot, de asemenea, consuma bateria.

7. Intreaga masina trebuie sa fie corect intretinuta

Masina este compusa din multe parti care lucreaza impreuna. Intretinerea corecta a vehiculului precum si depozitarea corecta sunt, de asemenea, modalitati simple de a conserva durata de viata a bateriei. Bateria este doar o componenta a unei masini care functioneaza bine, asa ca intreg ansamblul de piese trebuie sa functioneze bine.

MicPortal
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos