Menținerea fluxului de numerar și obținerea capitalului de rulare sunt cele mai mari probleme pentru multe întreprinderi mici și mijlocii (IMM-uri). Unul dintre principalele motive pentru care aceste dificultăți apar se referă la clienții care întârzie plățile. Dincolo de metodele obișnuite de finanțare la care pot apela firmele în astfel de situații, se află serviciul
Menținerea fluxului de numerar și obținerea capitalului de rulare sunt cele mai mari probleme pentru multe întreprinderi mici și mijlocii (IMM-uri). Unul dintre principalele motive pentru care aceste dificultăți apar se referă la clienții care întârzie plățile.
Dincolo de metodele obișnuite de finanțare la care pot apela firmele în astfel de situații, se află serviciul de factoring, care vine în ajutorul IMM-urilor. Cei mai mulți antreprenori de firme mici nu iau însă în calcul prea mult factoringul, deoarece nu sunt conștienți de aceste avantaje sau nu au timp să investigheze despre ce este vorba. Iată câteva informații care v-ar putea face să descoperiți dacă factoringul funcționează pentru afacerea dvs.
Cum funcționează factoringul?
Factoringul oferă IMM-urilor acces la fondurile pe care urmează să le încaseze pentru facturile emise, adică primesc banii pe facturile cu plata la termen, înainte ca acestea să fie achitate de clienți. O companie de factoring vă achită valoarea acestor facturi (mai puțin un mic comision), urmând să se ocupe de recuperarea banilor de la clienții firmei dumneavoastră. Evitați în felul acesta grija termenelor de plată impuse de clienți, care pot fi de 30, 60, 90 de zile sau chiar mai lungi.
Prin obținerea numerarului necesar, firma dvs. poate să își desfășoare activitatea fără probleme, plătind angajații, utilitățile sau achiziționând materia primă necesară derulării altor contracte. Atenție, nu va trebui să plătiți nici un fel de dobândă; factoringul nu este o cerere de scontare.
În ce situații se aplică factoringul?
Cele mai citite articole
Există o mulțime de probleme cu care se pot confruntă antreprenorii. Își fac griji când vor face clienții plățile. Trebuie să facă față provocărilor planificării în funcție de fluxul de numerar. În plus, sunt detaliile frustrante legate de plăți care se pot amâna în funcție de calendar, de vreme sau chiar de programul de vacanță al unei persoane.
Proprietarii de întreprinderi mici și mijlocii știu că acei clienți care plătesc cu întârziere sau cei imprevizibili reprezintă o problemă uriașă din mai multe motive. Dificultatea pe care o prezintă lipsa accesului la capitalul de rulare este doar una dintre ele. Este interesant faptul că mulți proprietari de întreprinderi mici sunt dispuși chiar să acorde cu ușurință o reducere unui client doar pentru ca acesta să plătească factura mai repede. Nu ar trebui să se întâmple așa. Prin factoring, acești antreprenori pot îndeplini același scop – asigurarea unui flux de numerar fiabil, dar mult mai strategic.
Există și alte câteva scenarii în care factoringul poate fi, de asemenea, util. Unul dintre ele este atunci când firma dvs. beneficiază de o comandă mare sau de mai multe comenzi simultan. De exemplu, este posibil ca firma dvs. să producă covrigi și să vândă 10.000 pe lună. Vă treziți cu o comandă din partea unui client care vrea o comandă de 100.000 pe lună. Cum onorați o astfel de cerere? O modalitate este aceea de a lua în calcul facturile restante pentru a face rapid rost de capital de rulare.
Factoringul vă poate oferi capital imediat pentru a vă permite să extindeți afacerea și a onora comenzile.
Leave a Comment
Your email address will not be published. Required fields are marked with *