728 x 90

Mergi la pescuit? Iata ce iti trebuie pentru o experienta reusita!

Mergi la pescuit? Iata ce iti trebuie pentru o experienta reusita!

Pescuitul este o activitate de petrecere a timpului liber preferata de multe persoane. Fie ca sunt profesonisti sau incepatori, pescarii se bucura de relaxare si de timpul petrecut in compania prietenilor sau singuri. De la momeli, la barci si cele mai bune undite, pescarii trebuie sa se pregateasca din timp si sa se echipeze cu

Pescuitul este o activitate de petrecere a timpului liber preferata de multe persoane. Fie ca sunt profesonisti sau incepatori, pescarii se bucura de relaxare si de timpul petrecut in compania prietenilor sau singuri.

De la momeli, la barci si cele mai bune undite, pescarii trebuie sa se pregateasca din timp si sa se echipeze cu materialele necesare atunci cand planifica sa mearga la pescuit. Exista cateva articole indispensabile care le vor asigura o experienta reusita si fara de care nu ar putea aiba succes.

Alegerea unei barci potrivite este importanta

In cazul in care planifica sa iasa pe lac, pescarii au desigur nevoie de o barca. Inchirierea unei barci este costisitoare, motiv pentru care ar putea lua in considerare varianta de a-si achizitiona propria barca pneumatica. Aceasta este o investitie inspirata pentru cei care locuiesc in apropierea unei ape si pentru cei pasionati de pescuit, care ies deseori pe lac. In plus, investitia intr-o barca este avantajoasa pentru intreaga familie, care se va bucura oricand de o plimbare pe lac, fara a fi conditionata de timp, asa cum s-ar fi intamplat in cazul in care ar fi ales sa inchirieze o barca, pe langa costurile destul de mari.

Pescarul trebuie sa isi pregateasca uneltele indispensabile

Desigur, primul accesoriu fara de care actiunea nu s-ar putea petrece, este undita. Pescarii profesionisti stiu deja foarte bine cum sa isi aleaga undita si cel mai probabil au deja o adevarata colectie de undite acasa. In schimb, incepatorii ar trebui sa aleaga o undita de baza, usor de folosit, care sa ii ajute sa se dezvolte si sa se obisnuiasca cu acest instrument. Pe masura ce pescarul incepator capata experienta, isi va da seama ce undita i se potriveste cel mai bine.

Alte instrumente de care va avea nevoie pescarul sunt mulinetele, cu ajutorul carora sa lanseze la departare. Firul este un alt element care trebuie sa fie rezistent si sa nu se rupa la primul impact. Tot acesta trebuie sa aiba o elasticitate mare si sa prezinte rezistenta la abraziune. Nada de pescuit, montura si momeala sunt alte articole din trusa unui pescar.

Dupa ce si-a pus la punct trusa cu instrumente de pescuit, pescarul trebuie sa acorde atentie si altor detalii, cum ar fi vestimentatia. O pereche de manusi de pescuit este de asemenea importanta pentru confort si pentru protejarea mainilor. Pentru un plus de protectie, trebuie sa foloseasca crema de protectie solara, mai ales cand au de gand sa stea ore intregi pe lac si soarele arzator de pe cer le ameninta pielea.

Cu echipamentele si uneltele potrivite, chiar si un pescar incepator se poate bucura de rezultate. Pescarul trebuie sa fie atent nu numai la echipamente si uneltele din barca sa, ci si la vreme. Pentru a avea o experienta placuta si lipsita de riscuri, acesta trebuie sa se informeze in prealabil cu privire la starea vremii din ziua in care are de gand sa mearga la pescuit.  

MicPortal
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos