728 x 90

Camere reci pentru carmangerii

Camere reci pentru carmangerii

Camera rece a unui măcelării este anume proiectată pentru răcirea, congelarea și depozitarea cărnii vrac sau prelucrate. Pentru construcția sa, de cele mai multe ori sunt utilizate panouri sandwich PPU de diferite grosimi și sisteme de producere a frigului puternice, ceea ce face posibilă asamblarea unui echipament modular de dimensiunea necesară pentru nevoile individualizare ale

Camera rece a unui măcelării este anume proiectată pentru răcirea, congelarea și depozitarea cărnii vrac sau prelucrate. Pentru construcția sa, de cele mai multe ori sunt utilizate panouri sandwich PPU de diferite grosimi și sisteme de producere a frigului puternice, ceea ce face posibilă asamblarea unui echipament modular de dimensiunea necesară pentru nevoile individualizare ale unei carmangerii sau ale alteia.

Selectarea unei camere frigorifice, o mare provocare pentru firme!

Carcasele de animale sau alte produse din carne care sunt livrate pentru procesare trebuie fie refrigerate în camere cu temperatură medie de la +10 la -5 grade Celsius. Pentru înghețarea rapidă a acestora este necesar să se asigure în camera frigorifică un regim de temperatură de -18 grade Celsius sau chiar mai jos. 

Prin urmare, modelele de camere frigorifice pentru carne trebuie selectate pe baza datelor privind condițiile de răcire rapidă, cantitatea de bunuri ce se pot depozita, dimensiunile camerei, echipamente interne și alte nevoi ale afacerii. De multe ori un echipament de refrigerare care nu poate fi setat la o temperatură negativă foarte scăzută nu poate face față în mod optim cerințelor unei carmangerii.

Specialiștii TC România, dacă sunt solicitați de către clienți, pot stabili exact ce unitate de înghețare (cameră de refrigerare, congelare mai lentă sau rapidă) este potrivită pentru nevoile afacerii tale din punct de vedere al puterii de răcire. De asemenea, vor selecta în chip optim designul și tipul acestei dotări importante, se vor gândi la ergonomia oferită de un model de cameră frigorifică sau altul și la modul de utilizare corect al spațiului de lucru.

Costul investiției constând într-o cameră frigorifică pentru carne

Prețul unei camere frigorifice depinde de mulți factori și este calculat individual în funcție de dimensiunile acesteia, intervalul de temperatură, locația unde va fi pusă aceasta (în interiorul sau exteriorul unității), de complexitatea procedurii de instalare etc.

Definiți corect dimensiunile camerei de frig

Ar trebui să se înceapă orice demers de alegere a unei camere frigorifice de la unitatea de carmangerie în sine. Cât spațiu se poate oferi acestei dotări? Ce volum de carne va fi stocat pe o anumită unitate de timp? Cum va fi poziționată carnea în interiorul respectivei camere frigorifice: pe cârlige sau pe rafturi?

Tipurile de produse ce vor fi stocate în camera rece și temperatura

În raport de mărfurile alimentare ce vor fi depozitate în camera frigorifică se va stabili și care este temperatura minimă și maximă la care acestea își vor păstra calitățile organoleptice.

Ce tip de cameră de frig este potrivit pentru afacerea ta cu produse din carne?

 1. Camera frigorifică modulară

Plusuri:

 • ușor de asamblat și demontat;
 • poate fi mărită ulterior prin adăugarea de module suplimentare;
 • existența pe stoc (dacă camera de frig este necesară urgent).

Minus:

Dimensiunile sunt de obicei standardizate. 

 1. Cameră realizată din panouri sandwich de construcție (PPU sau PPS) într-o căptușeală metalică 

Plusuri:

Sunt posibile orice dimensiuni și configurații ale acestui tip de camere. Pot avea forme inedite, diferențe de înălțime, partiții etc.

Minus:

 • complexitatea instalării.

Camerele frigorifice se mai pot clasifica în:

 • monoblocuri frigorifice;
 • blocurile externe și interne ale unității frigorifice care sunt interconectate.
 1. Camerele frigorifice monobloc

Plusuri:

 • cost scăzut;
 • ușor de instalat.

Minusuri:

 • nu este posibil să se scoată sistemul de producere a frigului în afara camerei propriu-zise.
 1. Camerele frigorifice split

Blocurile externe și interne ale unității frigorifice sunt conectate în timpul instalării folosind de obicei un sistem de țevi special.

Plusuri:

Amplasarea părții exterioare în altă parte (într-o cameră adiacentă camerei sau chiar afară, în orice loc convenabil).

Minusuri:

 • complexitatea instalării;
 • preț mai mare.

Vrei mai multe detalii despre camerele frigorifice moderne? Intră pe tcromania.com. 

MicPortal
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos