728 x 90

Pe ce ne concentrăm când alegem o vitrină frigorifică verticală?

Pe ce ne concentrăm când alegem o vitrină frigorifică verticală?

Proprietarii de magazine nu trebuie să se oprească doar la achiziționarea de lăzi congelatoare și dulapuri frigorifice, deoarece acest lucru nu este suficient pentru o prezentare atractivă a produselor alimentare perisabile pe care le comercializează. Este important nu numai să păstrezi produsul în condiții optime, ci și să îl arăți frumos clienților.  Pentru aceasta sunt

Proprietarii de magazine nu trebuie să se oprească doar la achiziționarea de lăzi congelatoare și dulapuri frigorifice, deoarece acest lucru nu este suficient pentru o prezentare atractivă a produselor alimentare perisabile pe care le comercializează. Este important nu numai să păstrezi produsul în condiții optime, ci și să îl arăți frumos clienților. 

Pentru aceasta sunt oferite de brandurile serioase o mulțime de modele de vitrine frigorifice verticale și orizontale. Aceste echipamente de stocare la rece sunt atât de versatile, încât sunt utilizate cu succes nu numai în supermarketuri, ci și în alte unități comerciale de tip HoReCa (cofetării, patiserii, baruri etc.).

Deși viitorul proprietar al echipamentelor frigorifice profesionale de acest gen este îngrijorat în special de costurile lor de achiziție și de regimul de temperatură pe care îl oferă și se concentrează mai ales pe aceste lucruri, există și alți parametri importanți pe care ar trebui să îi ia în calcul când le comandă.

Când alegi o vitrină frigorifică, trebuie să acorzi atenție și următorilor factori:

Compresorul echipamentului frigorific

Sarcina principală a compresorului este de a asigura buna funcționare a vitrinei profesionale. Chiar și în cele mai critice momente, motorul trebuie să funcționeze impecabil. Inclusiv în condiții de căldură estivală, când nu există din diferite motive aer condiționat. 

Tipul de agent frigorific utilizat

Dacă freonul R22 este preferabil de mulți datorită disponibilității sale, acum există șansa de a putea utiliza atât această opțiune ieftină, cât și R404, un agent frigorific mai ecologic. Totuși, trebuie să recunoaștem că alimentarea echipamentelor de tipul vitrinelor frigorifice verticale și orizontale cu agent frigorific R22 este mult mai economică și, dacă se respectă strict toate recomandările producătorului, atunci va trebui rareori să fie realimentată unitatea de stocare a produselor la temperaturi mai scăzute, decât cea ambiantă.

Izolația termică a vitrinei frigorifice

Capacitatea de a menține temperaturile specificate depinde de calitatea stratului de izolație termică a echipamentului profesional respectiv. Majoritatea producătorilor folosesc plăci din spumă de polistiren cu rol de izolație termică. Cu toate acestea, trebuie spus că acest material are o conductivitate termică destul de mare, să nu mai amintim de faptul că există uneori chiar și spații goale între plăci. Toate acestea au un efect negativ asupra izolației termice a vitrinei reci. Astfel de echipamente nu păstrează bine frigul din interior, tinzând să răcească și întreg spațiul înconjurător. Specialiștii spun că ar fi o bună idee a se alege mai degrabă unități frigorifice profesionale cu spumă poliuretanică gelată.

Grosimea sticlei vitrinei

Pentru o menținere mai bună a frigului interior al echipamentului, este nevoie de o sticlă groasă. Plus că ea este și mai puțin susceptibilă la crăpături, așchii și alte daune. 

Structura vitrinei frigorifice

Este mai bine să se aleagă o structură din oțel inoxidabil. Există și alte materiale propuse de unii producători, dar nu sunt la fel de durabile. Chiar și metalul vopsit se va coroda mai devreme sau mai târziu, iar învelișul laminat cu folie de aluminiu se corodează rapid la contactul cu sarea. Plus că structurile din inox se întâlnesc acum chiar și la noile locuințe, deci cu atât mai mult își arată utilitatea în cazul în care este vorba de vitrine comerciale frigorifice.

Tipul de dezghețare al vitrinei frigorifice

În calitate de antreprenor se știe deja că nu ar trebui să te bazezi 100% pe responsabilitatea personalului, ci să acorzi preferință automatizării. Achiziționând echipamente cu un tip de degivrare manual, desigur, poți face inițial un pic de economie în bugetul firmei. Cu toate acestea, dacă angajații nu dau dovadă de responsabilitate, durata de viață a compresorului va scădea, iar temperatura setată nu va fi atinsă sau menținută stabil. Toate acestea vor conduce la o reducere drastică a duratei de viață a echipamentului și la nevoia de a achiziționa o altă vitrină frigorifică.

Lățimea vitrinei frigorifice

Echipamentele comerciale cu cea mai mare lățime de afișare se amortizează cel mai repede. Dar proprietarii de magazine cumpără cel mai adesea vitrine verticale înguste, susținând că o vitrină verticală lată pur și simplu nu se va potrivi prin ușă sau va ocupa prea mult spațiu. La TC Romania Crown Cool se pot găsi diferite modele de asemenea vitrine, cu una sau mai multe uși, de lățimi diferite dintre care pot să opteze.

Ce vitrină comercială verticală alegi pentru diferite produse?

Temperatura optimă de depozitare a mezelurilor, brânzeturilor este cuprinsă între 0 și +7 grade Celsius. Pentru o pierdere minimă a frigului, producătorii echipează vitrinele cu uși din plexiglas. Unele modele au compartimente speciale pentru stocarea stocurilor de produse.

Produsele de cofetărie și patiserie sunt vândute în vitrine speciale, fixe sau rotative. Acestea se disting printr-un număr mare de rafturi, astfel încât un număr mare de soiuri de produse de patiserie, prăjituri și alte deserturi să se poată încadra într-o singură unitate frigorifică. Aceste vitrine reci pot diferi în ceea ce privește tipul de răcire (cu ventilație sau statice). În primul caz, toate produsele sunt răcite uniform, iar în al doilea, cea mai scăzută temperatură va fi pe raftul inferior.

La TC Romania Crown Cool găsești o gamă extinsă de vitrine frigorifice verticale, dar și orizontale, la prețuri fără concurență. Intră pe tcromania.com să alegi de acolo modelele care se potrivesc cel mai bine locației și specificului activității tale!

MicPortal
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos