728 x 90

Top 6 cele mai căutate meserii în străinătate

Top 6 cele mai căutate meserii în străinătate

Nu mai este absolut niciun secret că economia românească nu merge așa cum trebuie. Din păcate, tot mai multe persoane, dintre care un procent covârșitor sunt tineri, abandonează piața muncii din România în favoarea celei din străinătate. Sistemul de învățământ fiind totuși exemplar în anumite domenii, aceștia își găsesc  relativ ușor locuri de muncă în

Nu mai este absolut niciun secret că economia românească nu merge așa cum trebuie. Din păcate, tot mai multe persoane, dintre care un procent covârșitor sunt tineri, abandonează piața muncii din România în favoarea celei din străinătate. Sistemul de învățământ fiind totuși exemplar în anumite domenii, aceștia își găsesc  relativ ușor locuri de muncă în străinătate, evident pe salarii mai mari și beneficii mulțumitoare. 

Din ce în ce mai mulți tineri încep studiile cu un plan bine pus la punct de a emigra, condițiile din țară fiind nefavorabile. Dacă ești pe punctul de a-ți schimba cariera sau nu te-ai hotărât în ce domeniu să-ți începi studiile, iată cele mai căutate meserii în străinătate. 

Doctori și asistente medicale

Nesurprinzător, având în vedere contextul actual, nevoia de medici bine pregătiți a crescut masiv în țările europene în ultima vreme. Cadrele medicale extrem de bine școlite din România sunt în continuare privite ca o resursă necesară, mai ales pentru țările extrem de dezvoltate din Europa, precum Germania, Marea Britanie și Olanda. Poți găsi o multitudine de oferte de muncă în Germania ca medic, deci aplică un proces de selecție riguros înainte să te decizi pentru care ofertă să optezi. 

Șoferi

Chiar și în aceste vremuri de restriște, transportul a rămas o componentă vitală a vieții de zi cu zi. Așadar, cererea pentru șoferi profesioniști a rămas constantă, demonstrând încă o dată că nu doar cei cu studii superioare își pot găsi locuri de muncă în străinătate. Desigur, meseria de șofer este destul de stresantă și presupune perioade relativ lungi departe de familie, dar sumele de bani câștigate și sentimentul de libertate oferit de acest job par să încline balanța. 

Muncitori calificați în construcții

Condițiile de muncă din țările civilizate și salariile mai mult decât decente au ajuns deja să îi pună pe angajatorii români în situația neplăcută de a nu mai avea cu cine să umple șantierele din țară. Oferta de muncă din străinătate este atât de avantajoasă încât cu greu se mai pot găsi muncitori care să lucreze în acest domeniu în România. 

Inginer software

IT-iștii români au fost mereu recunoscuți peste hotare și, chiar dacă nu ducem lipsă de locuri de muncă în acest domeniu și în țară, pe salarii chair atractive, nimic nu se compară cu ofertele și oportunitățile din străinătate. Această meserie va fi din ce în ce mai răspândită, pe măsură ce începem să ne bazăm aproape complet pe aplicații în viața de zi cu zi. 

Terapeut fizic 

Mișcarea este esențială pentru menținerea unui stil de viață sănătos și îmbunătățirea imunității, lecție pe care am învățat-o cu vârf și îndesat în lunile în care am fost închiși în casă. Astfel, nu e de mirare că meseria de terapeut fizic este la mare căutare, mai ales în țările cu un nivel de trai peste medie. Categoric, nu va fi ușor să obții această calificare, iar lucrul cu pacienții cu dizabilități nu este pentru oricine, dar beneficiile sunt pe măsură. Cel mai probabil vei practica această meserie în spitale, azile sau clinici. 

Manager de vânzări

În epoca în care totul se comandă din online, vânzările sunt mai importante ca niciodată. Astfel, nevoia de profesioniști în acest domeniu este mai stringentă ca oricând. Cu salarii de mii de euro lunar, aceste meserii sunt ideale pentru cei care au experiență în vânzări, negociere și comunicare și au lucrat deja în poziția de manager. E adevărat, domeniul fiind destul de dinamic, va fi nevoie să dai dovadă de adaptabilitate sporită. 

Tu ce joburi crezi că vor fi la mare căutare în străinătate în câțiva ani? 

MicPortal
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos