728 x 90

De ce sunt bune centralele termice pe gaz?

De ce sunt bune centralele termice pe gaz?

Două cicluri sunt combinate într-un singur circuit. Într-o centrală cu ciclu combinat, aproximativ 2/3 din producția de energie electrică provine din setul de turbine cu gaz și 1/3 provine din setul de turbine cu abur. Centralele cu ciclu combinat au costuri de investiții relativ scăzute, eficiență ridicată și timp scurt necesar pentru construcție în comparație

Două cicluri sunt combinate într-un singur circuit. Într-o centrală cu ciclu combinat, aproximativ 2/3 din producția de energie electrică provine din setul de turbine cu gaz și 1/3 provine din setul de turbine cu abur. Centralele cu ciclu combinat au costuri de investiții relativ scăzute, eficiență ridicată și timp scurt necesar pentru construcție în comparație cu alte tehnologii de generare a energiei.

Aleroma oferă servicii de turbină cu abur și gaz pentru a vă sprijini și a vă face funcționarea trenului de alimentare mai fiabilă și mai flexibilă. Dezvoltăm soluții de service pentru toate echipamentele dvs. rotative într-un proces pe gaz.

Centrală electrică pe gaz

Gazul natural este ars într-un arzător cu turbină cu gaz care acționează un generator pentru a produce electricitate. Gazele de evacuare fierbinți provenite de la turbina cu gaz sunt trimise către un generator de abur de recuperare a căldurii (HRSG) pentru a genera abur subcritic sau supercritic. Aburul este trimis direct la o unitate de turbină / generator pentru a produce electricitate suplimentară, apoi este trecut printr-un condensator pentru a-l transforma din nou în apă demineralizată.

Creșterea gazului a încetinit substanțial în China (de la 30% în 2018 la 6% în 2019), deoarece gazul alimentează încă o mică parte (mai puțin de 4%) din producția sa de energie electrică. În Europa, consumul de gaz la generarea de energie a crescut cu aproximativ 4% din cauza comutării de la cărbune la gaz. A scăzut cu 8% în Japonia, deplasată parțial de producția nucleară mai mare și de cererea generală mai mică de energie.

Creșterea producției pe bază de gaz continuă să depășească traiectoria generală a scenariului de dezvoltare durabilă (SDS), care arată că producția de gaz atinge vârfurile la sfârșitul anilor 2020 și scade constant după aceea.

Centrale termice pe gaz

Centrala termică pe gaz face parte din categoria echipamentelor termice, responsabile de generarea căldurii, în ceea ce priveşte încălzirea apei dintr-o locuinţă. Să vedem înainte de toate cum funcţionează o centrală termică. În primul rând, centralele termice pe gaz în condensaţie de exemplu, funcţionează pe baza recâştigării căldurii prin condens. Mai exact, foloseşte energia, astfel încât, după procesul de ardere, aceasta este acumulată şi utilizată pentru a accelera eficienta sistemului. Ulterior apa care rezultă din întreg procesul, este eliminată cu ajutorul unui aparat, către ţevile de ape.

Astăzi, pe piaţa sunt extrem de multe companii care se ocupă cu acest domeniu şi care comercializează tot felul de centrale termice, fie ele clasice sau în condensaţie, cert este că se găsesc de toate tipurile în funcţie de dorinţele dumneavoastră, începând cu branduri de top şi până la cele cu un preţ mai mic.

Tipuri de centrale

1. Centrală electrică;

2. Centrală pe gaz;

3. Centrală pe lemne;

4. Centrală pe peleți.

MicPortal
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos