728 x 90

Ce lucruri te pot ajuta sa evoluezi permanent pe plan personal?

Ce lucruri te pot ajuta sa evoluezi permanent pe plan personal?

Dezvoltarea personala este pentru multi dintre noi un deziderat si de multe ori avem impresia ca pentru asa ceva este nevoie de strategii complexe. De fapt, fiecare avem la indemana suficiente instrumente extrem de simple, care sa ne pot ajuta sa evoluam din punct de vedere personal, asa cum ne dorim. Pentru ca, de fapt,

Dezvoltarea personala este pentru multi dintre noi un deziderat si de multe ori avem impresia ca pentru asa ceva este nevoie de strategii complexe. De fapt, fiecare avem la indemana suficiente instrumente extrem de simple, care sa ne pot ajuta sa evoluam din punct de vedere personal, asa cum ne dorim. Pentru ca, de fapt, dezvoltarea personala reprezinta cunoasterea de sine, profunda, intima, sincera si este deajuns sa ne dorim cu adevarat acest lucru, sa ne aplecam cu atentie asupra lucrurilor care ne aduc satisfactii si bucurii in viata, alaturi de aspectele care ne displac si le vrem indepartate.

Un pas in acest sens este sa ne gasim timp sa citim, pe cat posibil in fiecare zi. Si nu este vorba doar despre carti de dezvoltare personala, pe care le vizam in special pentru a atinge acest scop, ci si carti din orice alt domeniu, romane de dragoste, istorie, arta, cultura, umor, science-fiction, aventura, fiecare daruindu-ne cate ceva pretios pentru devenirea noastra, pentru imbogatirea experientei de viata. Si tot pentru dezvoltarea noastra personala o componenta importanta este capacitatea noastra de a ne mentine optimismul, de a gasi mereu prilejuri de a zambi, de a ne bucura de lucruri simple, fie ca este vorba despre frumusetea unei dimineti, ciripit de pasarele, rasul unui copil, parfumul unei flori sau acordurile unei melodii etc.

De asemenea, cautarea constanta a companiei prietenilor, imbunatatirea abiltatilor de a socializa, de a alunga cat mai mult momentele de  solitudine, pastrandu-le doar pe cele cand fiecare avem nevoie de a medita, de a ne regasi pe sine, fara a transforma aceasta intr-un mod de viata.

Un alt mod care ne ajuta in dezvoltarea noastra personala este obiceiul de a ne trasa mereu obiective, de a stabili planuri pe care sa ne straduim sa le realizam, acestea ne vor tine mereu mintea limpede, pusa la lucru si nu vor lasa sa se instaleze treptat acea lenevire a creierului. Si tot in acest scop, este bine sa nu lasam sa treaca o zi fara a experimenta, fara a ezita sa facem lucruri noi, sa spargem rutina si sa avem curaj sa aceptam provocari de tot felul. Astfel ne vom demonstra inca o data in plus ca suntem capabili de mult mai mult am considerat candva despre noi si va fi de fapt o confirmare ca am mai atins un nou nivel in dezvoltarea noastra personala.

MicPortal
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos