728 x 90

Orice patiserie cu renume, pune accent pe coacerea produselor!

Orice patiserie cu renume, pune  accent pe coacerea produselor!

Dacă ai o brutărie sau vrei să îți înființezi acum una, este cazul ca să te orientezi spre profesionalizarea în cel mai înalt grad a producției și să analizezi care ar fi dimensiunea ideală a cuptorului pe care îl vei comanda Există multe cuptoare pentru patiserii la furnizorii de echipamente HoReCa, așa încât răspunsul la

Dacă ai o brutărie sau vrei să îți înființezi acum una, este cazul ca să te orientezi spre profesionalizarea în cel mai înalt grad a producției și să analizezi care ar fi dimensiunea ideală a cuptorului pe care îl vei comanda

Există multe cuptoare pentru patiserii la furnizorii de echipamente HoReCa, așa încât răspunsul la această întrebare va depinde de o serie de factori, iar ignorarea lor va face pur și simplu să arunci cu bani pe fereastră și chiar îți va pune în pericol șansele de dezvoltare accelerată a afacerii tale.

Se știe că un cuptor special este o investiție de bază în orice patiserie, fără acest echipament este practic imposibil să funcționezi. 

În aceste condiții este mai mult decât clar de ce nu trebuie să greșești când optezi pentru un anumit model de cuptor profesional de patiserie, care să aibă inclusiv dimensiunile potrivite pentru unitatea ta.

 Ce elemente definesc dimensiunea ideală a unui cuptor de patiserie?

Precum îți imaginezi, mai întâi trebuie să alegi tipul de produse de patiserie ce vor fi coapte în respectivul cuptor, iar apoi să te axezi pe alegerea dimensiunilor acestuia. Mai mult decât atât, în cele mai multe cazuri nu este suficient un singur cuptor, mai ales când vorbim de o linie de producție profesională, ci de mai multe.

Tipurile produselor de patiserie, un criteriu de bază în alegerea unui cuptor de patiserie potrivit

Fiecare preparat din sfera patiseriei are un mod specific de gătire, dar ca un fir roșu trebuie menționat faptul că echipamentul de coacere trebuie să fie cât mai versatil, chiar dacă procesele prin care trec preparatele variază foarte mult de la o rețetă la alta.

Așadar, înainte de a ne fixa o listă scurtă de modele de cuptoare de patiserie dintre care să îl alegem pe cel mai potrivit, ar trebui să facem un plan legat de ceea ce dorim efectiv  să producem în unitate și, mai ales, care vor fi acele produse ce se pot coace împreună, chiar dacă după rețete diferite.

După ce aduni pe o listă aceste produse îți va fi mult mai ușor  să vezi și ce tip de cuptor de patiserie îndeplinește cel mai bine aceste cerințe de coacere.

Volumul producției

Volumul de producție al unei patiserii mici este cu totul diferit de o linie de producție industrializată.

Există antreprenori care își încep afacerea prin a face doar niște pateuri, pe care apoi le vând la tonetă și au din acest motiv nevoie de mai puțin volum pentru comenzile care le acoperă.

Ceea ce vreau să spun este că ai nevoie de un anumit tip de cuptor când volumul producției este unul redus și de cu totul altul atunci când începi o producție pe scară medie sau mare, industrializată și care trebuie să răspundă cerințelor specifice. Se pot include aici, în cea de-a doua categorie, de exemplu bucătăriile unor cantine sau bufete cu un trafic mare de consumatori zilnic.

Dacă ai deja o activitate în domeniul patiseriei și deții un cuptor special, trebuie să ai mare grijă să nu ratezi acel moment potrivit în care este stringentă nevoie  să schimbi echipamentul din dotare cu un model și o marcă mai modernă, precum și să achiziționezi alte dotări HoReCa noi care să îți permită extinderea afacerii. Altfel vei ajunge  să stagnezi din cauza limitărilor determinate de lipsa acestei investiții.

Cei care până acum nu au avut de-a face cu un astfel de cuptor de patiserie își imaginează acest echipament ca fiind la fel cu oricare altul.

Nu e de mirare că trebuie să știi foarte bine ce așteaptă clienții de la tine, deoarece în prezent vorbim tot mai mult de experiența pe care le-o oferi consumatorilor, nu doar de o simplă comercializare de produse de patiserie.

Fiecare detaliu este esențial, inclusiv vizual și tactil, nu doar gustativ. Catifelarea produsului, coaja crocantă a aluatului, culoarea aurie, fiecare element poate să fie exploatat inteligent pentru a livra produse cu o calitate desăvârșită și a obține o lărgire a numărului de clienți țintă.

Contează și dimensiunile compartimentului de coacere al cuptorului de patiserie, inclusiv dacă tăvile utilizate sunt standardizate. Ideea este că ar fi bine  să te axezi mai degrabă pe acestea, deoarece pot fi înlocuite mai ușor și îți oferă o mai mare flexibilitate de utilizare în orice tip de cuptor, nu pe niște accesorii rare.

De asemenea, este foarte important să schimbi din timp în timp setul de accesorii de coacere, lucru esențial pentru securitatea alimentelor, pentru o mai mare productivitate și o imagine foarte bună a afacerii tale.

Care este impactul alegerii unui echipament de copt corespunzător?

  •  produse de calitate foarte bună;
  •  extinderea capacității de producție într-o unitate de timp clar stabilită;
  •  scăderea costurilor de producție;
  •  condiții bune de lucru pentru angajați;
  •  asistență tehnică mai eficientă decât în cazul echipamentelor de coacere mai vechi.

Dimensiunile ideale ale cuptorului pentru  patiserie vor depinde de mai mulți factori care trebuie analizați cu maximă atenție fiecare în parte și, de asemenea, parteneriatul cu un furnizor foarte bun, precum este TC Romania Crown Cool, doar astfel unitatea va avea parte de cele mai bune echipamente de pe piață și va putea să beneficieze și de toată experiența specialiștilor acestui distributor, lucru ce va permite dezvoltarea accelerată a afacerii.

Intră pe site-ul tcromania.com și tu dacă vrei să găsești cuptorul de patiserie pe care îl cauți de multă vreme!

MicPortal
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos