728 x 90

Medicul dentist pentru copii – cum il alegi?

Medicul dentist pentru copii – cum il alegi?

Clinica de stomatologie copii ofera o gama completa de servicii adaptate pentru pacientii tineri. Medicii stomatologi pediatri sunt adevarate zane ale dintilor. Fara durere si lacrimi, acestia realizeaza prevenirea si tratarea cariilor dintilor de lapte, procedura de etansare a fisurilor si corectarea muscaturii. Si pentru a proteja copiii de stresul excesiv, stomatologii trateaza dintii sub sedare. Totusi, multi

Clinica de stomatologie copii ofera o gama completa de servicii adaptate pentru pacientii tineri. Medicii stomatologi pediatri sunt adevarate zane ale dintilor. Fara durere si lacrimi, acestia realizeaza prevenirea si tratarea cariilor dintilor de lapte, procedura de etansare a fisurilor si corectarea muscaturii. Si pentru a proteja copiii de stresul excesiv, stomatologii trateaza dintii sub sedare. Totusi, multi parinti se gandesc ca pana la urma dintii de lapte tot vor cadea. Dintii de lapte incep sa se schimbe permanent la 6–7 ani, iar schimbarea se termina doar la 13-14, si aceasta nu este o perioada atat de scurta. Cel mai important aspect de luat in seama este ca, starea dintilor permanenti depinde de starea dintilor de lapte. Absenta chiar si a unui dinte duce la dezvoltarea anormala a intregului maxilar. Daca dintele de lapte este indepartat prea devreme, dintii adiacenti se misca. Un dinte permanent erupe in acel loc, iar dentitia devine neuniforma si muscatura neregulata.

Lipsa de dinti duce la dezvoltarea vocala afectata

Daca in gura lipsesc dinti, dictia este perturbata. Limba in timpul vorbirii trebuie sa se sprijine pe dinti. Si daca nu exista dinti, copilul se adapteaza pentru a impinge limba, de exemplu, in palat. Va fi foarte dificil pentru el sa corecteze acest lucru atunci cand cresc dintii permanenti. Boala dintilor de lapte poate duce la boala dintilor permanenti. Rudimentul unui dinte permanent este situat aproape de radacinile dindelui de lapte. Daca exista o infectie in dintele copilului, aceasta se transfera adesea la un dinte permanent. Dintele permanent va creste mutilat sau nu va creste deloc.

Lipsa de dinti duce la probleme digestive

Dintii sunt necesari pentru a mesteca mancarea. Daca lipsesc dintii, mestecarea devine insuficienta. Aceasta duce la probleme cu tractul gastro-intestinal.

Infectia in dinti reduce imunitatea generala

Stafilococii si streptococii traiesc in cavitatile dintilor cariati netratati. Acestea reduc imunitatea, cresc riscul de infectii respiratorii acute si boli ale organelor interne.

Lipsa de dinti duce la probleme psihologice

Copiii sunt sensibili la frumusete. Chiar si prescolarii sunt foarte afectati de aspectul lor. Daca lipsesc mai multi dinti sau unii sunt negri din cauza cariilor, iar cei permanenti cresc inegal, acesta poate fi un test pentru copil.

Tehnologia de tratament

Bolile dintilor copiilor nu se schimba, dar metodele de tratament s-au schimbat revolutionar. Astazi, medicii pediatri trateaza cariile in stadiul initial fara  utilizarea burghiului, trateaza dintii cu pulpita si restaurarea dintilor deteriorati cu coroane si proteze. De asemenea, clinica stomatologica pentru copii face restaurari estetice. Pentru tratamentul dintilor copiilor, se folosesc doar metode eficiente si fiabile. Nu se foloseste argint. In primul rand, argintul opreste procesul numai in cazul cariilor superficiale. Daca bacteriile au intrat deja in pulpa, argintul este inutil. O astfel de pulpita „ratata” se transforma rapid in parodontita. 

MicPortal
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos