728 x 90

Care sunt motivele reale pentru care femeile prefera pantofi cu toc?

Care sunt motivele reale pentru care femeile prefera pantofi cu toc?

Pantofii cu tocuri sunt foarte la moda, dar destul de incomozi si pot duce chiar la aparitia problemelor cronice ale picioarelor. La prima vedere, nu prea are rost sa favorizezi o incaltaminte care iti dauneaza si care iti raneste picioarele, in plus, este destul de greu pentru femei sa mearga pe ei.   Dar daca

Pantofii cu tocuri sunt foarte la moda, dar destul de incomozi si pot duce chiar la aparitia problemelor cronice ale picioarelor. La prima vedere, nu prea are rost sa favorizezi o incaltaminte care iti dauneaza si care iti raneste picioarele, in plus, este destul de greu pentru femei sa mearga pe ei.

  Dar daca purtarea unor pantofi cu toc le face pe femei mult mai atragatoare si sigure pe ele si face ca un numar mult mai mare de barbati sa incerce sa le cucereasca, acest lucru poate explica avantajele acestor modele de incaltaminte.

  Si, cu siguranta, diversele modele si stiluri de pantofi cu toc puse la dispozitia femeilor vor fi mereu sic, trecand testul anilor. In caz contrar, ar fi fost doar o etapa trecatoare, care s-ar fi demodat o data cu trecerea timpului.

  O echipa de psihologi renumiti de la Universitatea Portsmouth din Marea Britanie au incercat, in cadrul unui studiu, sa afle care este motivul pentru care femeile prefera tocurile inalte.

  Femeile au un mod diferit de a merge, fata de barbati, iar pantofii cu toc inalt le pot ajuta sa evidentieze si mai mult aspectele deosebit de feminime in timpul mersului. Mai exact, acest tip de incaltaminte le ajuta pe femei sa paseasca intr-un mod mult mai feminin si mai atractiv.

  Mersul masculin implica o viteza mai mare, un pas mai lung si un ritm mai lent. Exista, de asemenea, diferente in ceea ce tine de miscarea soldurilor.

  Au avut loc numeroase experimente, al caror rezultat a fost acela ca, atunci cand se folosesc afisaje de tip point- point reprezentand corpul ca o serie de markeri asezati pe reperele cheie ale membrelor, cel care va urmari pe un ecran miscare acelor puncte va putea face distinctia daca este vorba despre un barbat sau o femeie.

De asemenea, s-au urmarit diferentele, prin aceeasi metoda, intre femei care erau incaltate cu pantofi cu toc sau cu pantofi cu talpa joasa. Atat barbatii, cat si femeile, au decis ca mult mai atractive sunt subiectele care erau incaltate cu tocuri.

Pe scurt, toate rezultatele indica faptul ca femeile sunt mult mai atractive atunci cand poarta pantofi cu toc. Prin urmare, o motivatie constienta sau inconstienta pentru femei de a purta pantofi cu toc ar putea fi cresterea atractivitatii lor.

  Tocurile inalte exagereaza in mod similar aspecte specifice sexului feminin, care pot provoca anumite ganduri de natura sexuala la barbati.

  Insa, indiferent de motivele biologice, psihologice sau de alta natura, pantofii cu toc sunt incaltamintea preferata a femeilor. Acest gen de pantofi este incaltat de femei la diverse evenimente, la locul de munca, la intalniri cu prietenii sau in aproape orice ocazie. In anumite momente, mai formale, pantofii cu toc sunt chiar absolut necesari.

MicPortal
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos