Paella este un tip de mancare originar din Spania, regiunea Valencia, insa este deosebit de faimoasa si populara in randul tuturor celor care acorda putin timp gatitului in propria bucatarie. Astfel, acest tip de mancare pe baza de orez a aparut acum aproximativ 200 de ani si este un preparat asociat culturii spaniole. Cu siguranta,
Paella este un tip de mancare originar din Spania, regiunea Valencia, insa este deosebit de faimoasa si populara in randul tuturor celor care acorda putin timp gatitului in propria bucatarie. Astfel, acest tip de mancare pe baza de orez a aparut acum aproximativ 200 de ani si este un preparat asociat culturii spaniole. Cu siguranta, daca ai avut norocul de a vizita Spania, nu a trecut mult timp pana sa incerci macar una dintre numeroasele variante de paella. In cadrul retetelor se folosesc diverse combinatii de condimente sau de tipuri de carne, ceea ce face ca singurul ingredient comun din toate acestea sa fie orezul.
Printre cele mai cunoscute tipuri de paella se pot specifica: paella cu fructe de mare si paella cu pui si legume. Totusi, cea mai frecventa reteta gatita acasa este cea cu carne de pui, aceasta fiind mult mai accesibila si pe placul tuturor, atat copii, cat si adulti.
Cea mai buna varianta de a gati acasa paella cu pui si legume este sa achizitionezi acea tigaie speciala ce a devenit populara datorita acestei retete. Mai exact, aceasta tigaie are fundul foarte gros, este antiaderenta si are doua manere laterale. Daca detii si aceasta tigaie, atunci tot ceea ce iti mai ramane de facut pentru a te bucura de savorile valenciene este sa aduni ingredientele necesare si sa te apuci de treaba.
Cele mai citite articole
Paella foloseste diverse condimente, in functie de preferintele personale, insa este recomandat ca pentru a se asemana cu felul de mancare spaniol, sa nu se evite sofranul( chiar daca nu este ieftin), usturoiul, boiaua dulce si pudra de curry. Toate acestea ii vor oferi o aroma cu totul speciala.
Ce ingrediente sunt necesare pentru paella cu pui si legume?
Pentru aproximativ 4 portii de paella cu pui si legume sunt necesare urmatoarele ingrediente:
- Un piept de pui mare
- 3 linguri ulei de masline
- 250 grame orez cu bob lung sau alternative, precum orezul brun
- 1 ardei rosu
- 2 cepe
- O conserva mica de mazare
- Cateva ciuperci champignion
- 2 catei de usturoi
- Un litru apa sau supa de pui
- Condimente: sofran, o lingurita de boia dulce si una de curry
- Sare si piper
Cum se prepara paella cu pui?
Pasii necesari pentru realizarea acestui fel de mancare delicios sunt:
- Pentru inceput se portioneaza pieptul de pui in bucati mari si se adauga in tigaia cu ulei incins
- Se taie legumele( ceapa, usturoi, ardei si ciuperci)
- Legumele taiate si mazarea se adauga peste pieptul de pui si se condimenteaza
- Dupa ce legumele s-au inmuiat, se adauga apa sau supa de pui incalzite in prealabil si orezul spalat bine.
- Se lasa la foc mic pana ce toata apa este absorbita de orez.
Simplu de preparat, dar extrem de gustoasa, paella va deveni cu siguranta felul de mancare preferat al familiei tale si, pentru a aduce cu totul Spania la masa ta, poti alege sa consumi un pahar de Sangria, care merge de minune cu acest preparat culinar.
Leave a Comment
Your email address will not be published. Required fields are marked with *