728 x 90

Cum sa alegi cel mai bun lapte praf pentru bebelusul tau?

Cum sa alegi cel mai bun lapte praf pentru bebelusul tau?

   Fiecare mama doreste sa isi poata alapta bebelusul, insa de multe ori, acest lucru nu este posibil din diverse motive. Fie pentru ca trebuie sa se intoarca la lucru, fie pentru ca sufera de lipsa laptelui matern, mamele aflate in aceste situatii au o problema destul de grava, si anume, aceea de a stii

   Fiecare mama doreste sa isi poata alapta bebelusul, insa de multe ori, acest lucru nu este posibil din diverse motive. Fie pentru ca trebuie sa se intoarca la lucru, fie pentru ca sufera de lipsa laptelui matern, mamele aflate in aceste situatii au o problema destul de grava, si anume, aceea de a stii care este cel mai bun lapte praf pentru bebelusii lor. De cele mai multe ori asteapta o recomandare clara de la medici sau de la alte mame care au trecut prin aceeasi situatie. Insa, adevarul este ca acceptarea unui anumit tip de lapte praf nu functioneaza pentru toti bebelusii la fel.

  Fiecare tip de lapte praf este diferit si trebuie ales in functie de propria situatie. Supermarket-urile si farmaciile ofera spre vanzare numeroase tipuri de lapte praf, de la diverse firme, iar alegerea unuia anume poate fi dificila. Totusi, este necesar sa se aleaga un produs adecvat, care corespunde standardelor si cerintelor Comisiei Europene si indeplineste cei mai exigenti parametrii calitativi, asa cum este tipul de lapte praf Topfer.

  Inainte de a cumpara o cutie de lapte praf, este recomandat sa urmezi cativa pasi, astfel incat sa stii ca ai luat cea mai buna decizie. Astfel:

  • In primul rand, este important sa verifici eticheta cutiei de lapte praf si sa urmaresti lista ingredientelor si continutul acestuia, data productiei si termenul de valabilitate. Este important ca acesta sa contina minerale valoroase( fier, iod, vitamina D), proteine, omega 3, pentru a se asigura o dezvoltare cat mai armonioasa si sanatoasa a bebelusului.
  • In al doilea rand, este important de cunoscut faptul ca exista anumite componente esentiale care difera in functie de tipul sau marca laptelui praf. In principal, diferentele constau in cantitatile de probiotice, lactoferina, luteina, fibre alimentare sau proteine. In cazul unei imunitati scazute, este recomandat sa se aleaga un lapte praf cu o cantitate mai mare de lactoferina si probiotice. In cazul deficientei de calciu, trebuie luat in considerare un lapte praf cu continut ridicat de calciu. In plus, daca bebelusul este alergic la proteinele din lapte, atunci, sub indrumarea medicului, se recomanda alegerea unei formule de lapte praf cu proteine hidrolizate( total sau partial), in functie de gradul de alergie al copilului.
  • In al treilea rand, daca bebelusului ii place sa manance laptele praf, atunci acesta se va dezvolta intr-un mod firesc, dar daca da semne ca nu ii este pe plac, cel mai probabil ar trebui gasit un altul.

  Insa, indiferent de alegerile pe care le facem ca mame, de pretul cutiei de lapte praf sau de originea acesteia, bebelusul este cel care are ultimul cuvant de spus. Astfel, daca bebelusul are o crestere normala, se dezvolta corect in greutate si inaltime, are un somn linistit si un scaun normal inseamna ca alegerea facuta a fost potrivita.

MicPortal
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos