728 x 90

Cumpără preparate din aronia ecologice, pentru un plus de sănătate!

Cumpără preparate din aronia ecologice, pentru un plus de sănătate!

Aronia este o plantă medicinală cu efecte antioxidante, vitalizante, folosită în principal sub formă de fructe datorită valorilor nutritive ridicate pe care acestea le au. Fructele de aronia, un boost de sănătate și energie la îndemâna noastră Aronia este un membru de seamă al familiei rozaceea și conține flavonoide, precum ar fi: antocianine, polifenoli, vitamine,

Aronia este o plantă medicinală cu efecte antioxidante, vitalizante, folosită în principal sub formă de fructe datorită valorilor nutritive ridicate pe care acestea le au.

Fructele de aronia, un boost de sănătate și energie la îndemâna noastră

Aronia este un membru de seamă al familiei rozaceea și conține flavonoide, precum ar fi: antocianine, polifenoli, vitamine, minerale (mai ales cantități importante de fier).

Fructele de aronia au efecte antiinflamatorii puternice. Sunt nutritive, antioxidante, hepatoprotectoare, imunostimulante, motiv pentru care sunt indicate în tulburările digestive, lipsa de vitalitate, prevenția diverselor tipuri de cancer, prevenirea bolilor cardiovasculare.

Ca efect secundar s-a remarcat uneori că este posibilă creșterea în greutate datorită (sau: din cauza) faptului că stimulează pofta de mâncare. Acest lucru nu ar trebui însă ca să te îngrijoreze, deoarece aronia normalizează greutatea, deci nu este vorba de o îngrășare peste limitele admise, ci de o revenirea la starea de bine a organismului în cazul organismelor subnutrite (din cauza unor boli sau din pricina unor cure de slăbit drastice făcute sub imperiul modei).

Prepararea fructelor de aronia se face în diverse feluri. Interesant este că se folosesc inclusiv fructele uscate, nu doar cele proaspete.

Există în magazinele cu preparate naturiste de la sirop de aronia, capsule de aronia, ceai de aronia, până la gem de aronia simplu sau în combinație cu alte tipuri de fructe etc.

Anual, se extind plantațiile de aronia în multe locuri din Europa

Trebuie menționat că aronia nu este o plantă care crește în mod obișnuit, în sălbăticie, pe teritoriul României. Ea este originară din America de Nord, iar cultivată se poate găsi și în Europa și în Asia.

Aronia este în prezent extrem de cunoscută în Polonia, acolo unde în ultima vreme este crescută de către horticultorii pasionați.

Fructele de aronia, culese de obicei toamna, sunt atât de gustoase încât păsările le consideră adevărate delicatese.

Acesta este un motiv pentru care ele ar trebui culese cât mai rapid după coacere, altfel există riscul de a pierde o mare parte din recoltă chiar într-o singură zi, dacă stolul de zburătoare au prins de veste că fructele de aronia sunt bune de ciugulit.

Ceea ce este cu adevărat minunat în legătură cu acest arbust valoros este faptul că el poate crește ușor chiar și în condiții mai vitrege legate de soare sau de calitatea solului.

Cercetătorii au făcut în ultima vreme anumite studii legate de aronia și au concluzionat faptul că aronia este și un bun remediu împotriva îmbătrânirii premature.

Ar trebui ca și cultivatorii români să ia exemplu de la cei polonezi și să își creeze pe scară largă plantații de aronia, la fel cum au deja numeroase plantații de zmeură, cătină etc.

Ar fi păcat să nu facă asta, dat fiind cât de ușor poate fi aclimatizată aronia și în țara noastră, spre deosebire de alte plante cu potențial valoros care, de regulă, cresc bine doar în zona amazoniană.

Aronia este cunoscută și în Rusia cu multă vreme, unde fructele sunt folosite în tratamentul hipertensiunii arteriale, arsurilor stomacale și al bolilor de rinichi. Ele se pretează pentru a fi folosite inclusiv la gătit, cu specificația că seamănă cu fructele de coacăz la gust.

Și germanii au descoperit de curând cât de ofertantă este această plantă, dovadă că în 2017 au fost recoltate 1.400 de tone de fructe de aronia de pe terenuri cultivate (circa 688 de hectare) și, în fiecare an, plantațiile de aronia sporesc cu circa 100 de hectare.

Aronia, o comoară pentru întreținerea sănătății noastre

Deși extrem de delicioase atunci când sunt prelucrate, trebuie spus că fructele de aronia neprocesate conțin foarte mulți tanini, așa încât dacă le mănânci crude gura ți se strepezește.

Fructele de aronia fac parte din clasa superalimentelor pentru că sunt pline de vitamine, oligoelemente, antioxidanți, substanțe care luptă cu succes împotriva radicalilor liberi care pot ataca și deteriora celulele, țesuturile conjunctive, vasele de sânge.

Conținutul mare în vitaminele A, B, C, K, de care organismul nostru are nevoie zilnic pentru un metabolism corect le fac extrem de valoroase. În plus, au mult fier, calciu și iod. Mai exact, o cantitate de 100 de grame de fructe de aronia conține 0,93 mg de fier, 121 mg de calciu și 0,0064 mg iod, oligoelemente esențiale pentru sănătatea sângelui, oaselor și a funcției glandei tiroide.

În trecut, mulți oameni credeau că fructele de aronia sunt toxice deoarece au cianură de hidrogen, dar în urma cercetărilor efectuate s-a evidențiat faptul că 100 de grame de fructe de aronia conțin doar între 0,6 și 1,2 mg de cianură de hidrogen, adică o cantitate chiar mai mică decât conține mazărea (care are 2 mg la 100 de grame).

Așadar, dacă mâncăm aronia în cantități mici nu avem de ce să ne temem.

În legătură cu utilizarea fructelor de aronia în alimentație, trebuie spus că ele se pot usca, se pot face pireu, se pot cumpăra chiar și sub formă de pulbere fină ce se adaugă ulterior în diverse preparate.

Important este ca să verifici, când vrei ca să comanzi produse de acest gen, dacă sunt naturale 100% (dacă nu conțin aditivi).

Vrei și tu să cumperi preparate din aronia românești de calitate?

Știai că există o plantație ecologică de aronia în Charlottenburg (singurul sat rotund din România) care se întinde pe o suprafață de 15 hectare?

Intră pe site-ul aronia-charlottenburg.ro la secțiunea “Magazine Partenere” și comandă-ți de acolo produsele preferate!

MicPortal
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos