728 x 90

Ce sunt anvelopele all season sau all weather

Ce sunt anvelopele all season sau all weather

Evolutia tehnologica a facut ca pe piata sa apara anvelope all season astfel incat conducatorii auto sa nu mai fie nevoiti sa schimbe anvelopele periodic. Anvelopele all season sunt unele dintre cele mai cautate in prezent si sunt foarte importante. Ce inseamna anvelope all season Exista mai multe tipuri de anvelope all season pentru orice

Evolutia tehnologica a facut ca pe piata sa apara anvelope all season astfel incat conducatorii auto sa nu mai fie nevoiti sa schimbe anvelopele periodic. Anvelopele all season sunt unele dintre cele mai cautate in prezent si sunt foarte importante.

Ce inseamna anvelope all season

Exista mai multe tipuri de anvelope all season pentru orice masina si acestea sunt subtipuri de anvelope care promit performante decente in orice anotimp. Adica aceste anvelope sunt cele care te scutesc de doua schimburi de anvelope pe an, de unde rezulta faptul ca sunt ideale pentru economia din Romania. Nu vei mai plati mult pe schimbul de anvelope si nici pentru a avea doua seturi de anvelope pe care le intretii.

Primele anvelope care au aparut in istorie sunt cele de la Goodyear. Aceste anvelope au aparut in anul 1977 si se incadreaza foarte bine in toate descrierile de mai sus. Succesul lor convinge toti producatorii de anvelope sa produca si all season si astfel, la patruzeci de ani distanta, toate masinile sunt dotate din fabrica cu anvelope all season, exceptie facand doar cateva marci.

Fara a nega importanta designului pentru banda de rulare, secretul anvelopelor consta in primul rand in modul in care sunt facute si in materialele din care sunt facute. In ceea ce priveste compozitia, anvelopele all season sunt facute din cauciuc care isi poate mentine elasticitatea la temperaturi inalte si atunci cand termometrul arata valori mici, insa nu mai mici de 7 grade.

Toate valorile mai mici de 7 grade implica o provocare mare pentru compusii din anvelopa all season. Motivul este simplu pentru ca din punct de vedere statistic, pana la 10 luni pe an o anvelopa all season isi va face foarte bine treaba. Sunt anumite zone unde temperaturile nu scad mult sub 0 grade.

In zonele in care climatul este temperat continental sau in cele situate in emisfera nordica, vremea cunoaste numeroase schimbari pe parcursul anului.

Anvelopele all season sunt solutii foarte bune pentru multe zonel ale planetei si chiar si pentru Romania unde de cele mai multe ori iarna nu vei conduce la fel de mult si unde in ultima vreme temperaturile nu mai sunt la fel de scazute.

Exista insa si un alt lucru de care poti tine cont: in momentul in care ai doua seturi de anvlope acestea se vor uza mai greu deci poti cumpara anvelopele de doua ori mai rar decat in cazul in care folosesti o singura pereche pe tot parcursul anului.

Avand in vedere aceste informatii, tot ce trebuie sa faci este sa decizi de ce anvelope ai nevoie in functie de modul in care conduci, de frecventa cu care conduci si de conditiile climatice specifice.

MicPortal
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos