728 x 90

Avantajele scolii finlandeze si ceea ce o face sa fie mai buna deca cea din Romania

Avantajele scolii finlandeze si ceea ce o face sa fie mai buna deca cea din Romania

Seva Edu este o scoala care imita foarte bine modelul finlandez, motiv pentru care copiii se bucura de un nivel de studiu ridicat si de un mediu propice pentru a invata cat mai bine si cat mai mult. Sunt mai multe aspecte care fac ca modelul finlandez sa fie mai bun decat alte modele de

Seva Edu este o scoala care imita foarte bine modelul finlandez, motiv pentru care copiii se bucura de un nivel de studiu ridicat si de un mediu propice pentru a invata cat mai bine si cat mai mult. Sunt mai multe aspecte care fac ca modelul finlandez sa fie mai bun decat alte modele de studiu si noi vom enumera 2 dintre ele, care se aplica in totalitate in Finlanda iar in Romania s-au adaptat la modul nostru de viata.

La Seva Edu profesorii nu predau pentru teste

Chiar daca n Filanda copiii obtinut cele mai bune scoruri la testele de citire si de matematica, ei nu au testari standardizate. Unicul test standardizat aplicat acestor elevilor are loc la final de liceu. Inainte de acestea, se mai dau teste regionale insa nu cu rezultate publice si fara sa fie subliniate de profesori, de parinti, de scoli sau de media.

Lipsa unui accent pus pe teste standardizate face ca profesorii finlandezi sa aiba o foarte mare flexibilitate in structurarea tuturor lectiilor. Spre exemplu un profesor de la scoala generala poate sa se concentrepe o saptamana pe stiinte, daca copiii manifesta un interes deosebit in acest sent si pot evalua modul in care elevii progreseaza utilizand metode personalizate.

In momentul in care vorbim de clasicele teste care respecta modul de lucru american sau ideea de a utiliza rezultatele testelor pentru ca profesorii sa fie evaluati, filnandezii spun ca daca sunt masurate exclusiv statisticile lipseste factorul uman din schema.

In Finlanda copiii incep scoala mai tarziu

La Seva Edu copiii incep scoala dupa legile din Romania, insa in Finlanda copiii incep scoala mult mai tarziu. Acest lucru poate parea ciudat la icneput, pentru ca mai putine ore produc rezultate mai bune. In Finlanda cpiii incep scoala ade la 7 ani desi peste tot in lume scoala incepe acum la 6 ani.

Jocul si bucuria sunt o parte a programei de studiu

In Finlanda, exista o veche vorba. Lucrurile pe care copiii nu le invata fara sa se bucure se uita rapid. Conform acestei filozofii, fiecare scoala finlandeza are si o echipa pentru bunastare care este dedicata pentru fericirea copiiilor in scoli. Pe langa toate orele clasice de limba, stiinte si matematica, elevii se pot duce si la ore suplimentare cum sunt cele de arte, cele de educatie fizica sau cele de muzica. In pauze copiii sunt trimisi sa se joace pentru 15 minute de 4 ori pe zi, chiar si atunci cand este urat afara. Parintii si cadrele didcative cred ca plimbarile neorganizate sunt cele care fac parte din procesul de invatare si sustin in unanimitate aceste demersuri.

MicPortal
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos