728 x 90

Cum afecteaza coronavirusul piata recuperarii de creante

Cum afecteaza coronavirusul piata recuperarii de creante

Pandemia de coronavirus a afectat serios situatia financiara a romanilor. Somaj tehnic, reducerea locurilor de munca, probleme de sanatate, cresterea preturilor sunt doar cateva dintre repercusiunile economice ale acestei pandemii. Bancile si nu numai incearca pur si simplu sa faca fata cresterii uriase a apelurilor clientilor care se confrunta cu probleme financiare, in incercarea de

Pandemia de coronavirus a afectat serios situatia financiara a romanilor. Somaj tehnic, reducerea locurilor de munca, probleme de sanatate, cresterea preturilor sunt doar cateva dintre repercusiunile economice ale acestei pandemii.

Bancile si nu numai incearca pur si simplu sa faca fata cresterii uriase a apelurilor clientilor care se confrunta cu probleme financiare, in incercarea de a beneficia de programe de protectie. Creditorii incercat sa isi deruleze in continuare activitatea desi se confrunta si ei cu reducerea semnificativa a fortei de munca.

In acelasi timp, este important ca in domeniul recuperarii creantelor sa se puna anumite intrebari:

  • Ce trebuie facut astazi pentru a ne asigura ca, in viitorul nu prea indepartat, suntem bine pozitionati pentru a gestiona ceea ce va fi un portofoliu de creante mult mai mare decat am planificat?
  • Si cum sa faci acest lucru fara a afecta viitorii clienti buni platnici sau a crea o reputatie proasta?

Numai acesti doi factori vor determina cat de rapid si cat de bine o firma de recuperare creante va depasi criza. Trebuie inteles ca cei care nu desfasoara o activitate corecta astazi vor ajunge sa dea vina pe criza chiar si atunci cand ea va fi trecut de mult.

Ce trebuie sa faca firmele de recuperarea creantelor

Specialistii in domeniu ofera cateva sfaturi pentru ca recuperatorii de creante, asa cum este si Kruk Romania, sa faca fata atat provocarilor imediate, cat si celor apropiate.

Concentrati-va pe interactiunea online cu debitorii decat pe contactul telefonic, pentru a-i eliberare de presiune.

Strangeti informatii importante astazi pe care nu le-ati fi ales sa le strangeti in trecut:

  • Intelegeti diferentele dintre datoriile provocate de COVID-19 si datoriile non-COVID
  • Identificati clientii la care se aplica metodele clasice de recuperare a datoriilor si de analiza de risc si pe cei care au fost concediati
  • Determinati revenirea probabila a debitorului la situatia financiara buna care sa le permita plata datoriilor ca si pana acum:
  • Lucrau intr-o industrie protejata?
  • Ce circumstante au determinat reducerea veniturilor lor? De exemplu, au intrat in somaj tehnic si, daca da, cu ce venituri? Au fost concediati? S-au imbolnavit?
  • Care a fost adevaratul nivel de impact asupra venitului disponibil? Poate banca sa le ofere ajutor?
  • Care este data probabila a revenirii debitorului la o situatie financiara buna, avand in vedere dinamica gospodariei si domeniul in care lucreaza acesta?

Ce rol au informatiile stranse

Atunci cand lucrurile vor incepe sa revina la normal, firmele de recuperarea creantelor care au strans informatiile utile, vor avea de castigat. Vor evita situatiile de a contacta clientii intr-o ordine gresita, vor reduce costurile si vor castiga incredere din partea clientilor si partenerilor de pe piata recuperarii creantelor.

Este firesc ca atunci cand te confrunti cu un val mare sa incepi sa inoti mai rapid, dar uneori este mai bine doar sa incetinesti putin si sa mergi pe val. Debitorii vor astepta toleranta din partea creditorilor, iar creditorii ar trebui sa ceara acelasi lucru in schimb. De aceea, firmele de recuperarea creantelor ar trebui sa aiba rabdare si sa gaseasca solutii potrivite pentru ambele parti: atat pentru debitori, cat si pentru ei insisi.

MicPortal
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos