728 x 90

Este investitia in Bitcoin o alegere inteleapta?

Este investitia in Bitcoin o alegere inteleapta?

Bitcoin (BTC) este o moneda digitala – formata din chei criptografice – care este descentralizata printr-o retea de calculatoare si nu este controlata de vreo organizatie sau guvern. Este prima criptomoneda care a castigat atentia publicului si este acceptata de un numar tot mai mare de comercianti. Ca si alte valute, utilizatorii pot folosi moneda

Bitcoin (BTC) este o moneda digitala – formata din chei criptografice – care este descentralizata printr-o retea de calculatoare si nu este controlata de vreo organizatie sau guvern. Este prima criptomoneda care a castigat atentia publicului si este acceptata de un numar tot mai mare de comercianti. Ca si alte valute, utilizatorii pot folosi moneda digitala pentru a cumpara bunuri si servicii online, precum si in unele magazinele fizice care o accepta ca forma de plata.

Exista cateva diferente majore intre Bitcoin si monedele traditionale (EURO, de exemplu).

Reteaua de plata peer-to-peer este administrata de utilizatori si „mineri” din intreaga lume. Moneda este transferata in mod anonim direct intre utilizatori prin internet, fara a trece printr-un procesator de plati. Aceasta insemnand ca taxele sunt mai mici.

Bitcoin este creat printr-un proces numit ,,minare”. „Minerii” din intreaga lume folosesc software si computere pentru a rezolva algoritmi complexi si pentru a aproba tranzactiile Bitcoin. 

Exista o cantitate limitata de Bitcoin care va fi pusa in circulatie. Potrivit Blockchain, circulatia a fost de aproximativ 12,1 milioane incepand cu 20 decembrie 2013. Minarea de Bitcoin devine mai grea pe masura ce sunt generate mai multe monede, cantitatea maxima in circulatie fiind limitata la 21 de milioane. Se estimeaza ca limita va fi atinsa abia in anul 2140. Acest lucru face ca Bitcoin sa fie mai valoros pe masura ce este folosit de tot mai multe persoane.

Moneda digitala poate fi achizitionata prin intermediul mineritului de Bitcoin sau al schimburilor de Bitcoin.

Portofelele Bitcoin (similare cu conturile PayPal) sunt utilizate pentru stocarea de Bitcoin, chei private si adrese publice, precum si pentru transferul anonim de criptomonede intre utilizatori.

Bitcoin-urile nu sunt asigurate si nu sunt protejate de agentiile guvernamentale. Prin urmare, nu pot fi recuperate daca cheile secrete sunt furate de un hacker sau pierdute pe un hard disk. Insa, daca suntem atent la pastrarea acestora, nu va trebui sa avem astfel de probleme.

MicPortal
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos