728 x 90

Investeste in aplice de interior pentru a schimba designul si modul de iluminare al incaperilor

Investeste in aplice de interior pentru a schimba designul si modul de iluminare al incaperilor

Daca pana nu demult, oamenii erau obisnuiti sa investeasca exclusiv in candelabre si lustre foarte voluminoase pentru living si dormitor si in obiecte de iluminat potrivite pentru hol, baie si bucatarie, acum lucurile s-au schimbat. De cand au aparut pe piata modele diferite de corpuri de iluminat de interior, preferintele oamenilor s-au schimbat. Unii pun

Daca pana nu demult, oamenii erau obisnuiti sa investeasca exclusiv in candelabre si lustre foarte voluminoase pentru living si dormitor si in obiecte de iluminat potrivite pentru hol, baie si bucatarie, acum lucurile s-au schimbat. De cand au aparut pe piata modele diferite de corpuri de iluminat de interior, preferintele oamenilor s-au schimbat.

Unii pun accent pe iluminatul interior pentru a-si pune in valoare diferitele corpuri de mobilier, obiecte de valoare sau pursi simplu pentru a lumina o parte a incaperii. Achizitionarea unor aplice de interior reprezinta cea mai buna varianta pentru iluminatul interior de care pot beneficia proprietarii de locuinte care pun accent atat pe rolul practic, cat si pe rolul decorativ al corpurilor de iluminat.

Ce tipuri de aplice se potrivesc pentru peretii interiori?

Pe piata si in magazinul online Eglo Romania exista numeroase modele de aplice de interior, de aceea alegerea este foarte dificil de facut. Exista, asadar, aplice simple, cu clama, spoturi de perete, aplice duble, panouri, spoturi cu clema, aplice de iluminat tablouri, in diferite forme si marimi. Aplicele de pereti au modele nelimitate, existand de la cele tip vitraliu la cele in forma de plante cu flori sau aplice candelabru. Aplicele panou sunt drepte, minimaliste, in timp ce modelele fanteziste suntr mult mai elaborate.

In timp ce unii oameni aleg aplicele in functie de aspectul si designul acestora, altii pun accent mai mult pe utilitatea lor intr-o anumita incapere. Atunci cand aleg un model de aplice de interior, acesta trebuie sa fie in deplina armonie cu stilul in care este amenajata incaperea respectiva, daca mai exista in incapere alte obiecte de iluminat si daca unele parti ale incaperilor au nevoie de iluminat suplimentar.

Unde se aseaza aplicele de interior?

Aplicele pot fi asezate fie pe perete, fie pe tavan. Aplica se fixeaza pe peretii interiori in locurile in care se doreste iluminatul din lateral. Cele de tavan se aplica, asa cum ajuta si denumirea, direct pe tavan, in locurile in care se doreste iluminatul frontal. Pentru a pune in evidenta un tablou deosebit se foloseste o aplica speciala, care este asezata deasupra ramei.

In baie, spre exemplu, aplicele se aseaza in lateralul sau deasupra oglinzii. In dormitor, aplicele inlocuiesc cu succes veiozele, eliberand astfel suprafata noptierelor. Aplicele se prind in perete de-o parte si de alta a tabliei patului, astfel incat sa poata fi actionate cu usurinta, lumina sa fie suficienta pentru a citi o carte sau pentru a lua un medicament pe timpul noptii.

In vederea unei functionari optime, aplicele de perete trebuie sa aiba intrerupatoare separate fata de celelalte corpuri de iluminat din acel spatiu. Este necesar si un sistem electric bine pus la punct pentru fixarea acestor accesorii in perete. Mai mult decat atat, aplicele pot avea si functii speciale, precum senzori, temporizator, sau variator, care fac lumina sa se declanseze in anumite intervale de timp, care determina utilizatorii sa controleze intensitatea luminii si sa programeze chiar intervalele de timp la care se declanseaza acestea.

MicPortal
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos