728 x 90

Ce echipament este necesar pentru deschiderea unui fast food?

Ce echipament este necesar pentru deschiderea unui fast food?

Atunci când ai de gând să îți deschizi un local cu mâncare preparată rapid este important să te clarifici în prealabil referitor la structura afacerii tale și la echipamentele de care ai nevoie pentru început. Dezvoltarea unui model funcțional și practic de amenajare a bucătăriei profesionale a fast food-ului tău stă la baza unui business

Atunci când ai de gând să îți deschizi un local cu mâncare preparată rapid este important să te clarifici în prealabil referitor la structura afacerii tale și la echipamentele de care ai nevoie pentru început. Dezvoltarea unui model funcțional și practic de amenajare a bucătăriei profesionale a fast food-ului tău stă la baza unui business profitabil.

Puncte cheie pe care ar trebui să le ofere afacerea ta de fast-food:

 • mâncare proaspătă, gustoasă și de calitate;.
 • oferirea unui serviciu de alimentație publică excelent: rapid, prietenos și ținând cont întotdeauna de cerințele clientelei;
 • o locație strategică, ușor accesibilă clienților: spațiile trebuie să fie în apropiere sau înconjurate atât de locuințe, cât și (mai ales) de birouri;
 • un local frumos, cu un spațiu exterior curat, atrăgător (chiar dacă este de dimensiuni reduse și se referă doar la o bucată de trotuar).

Dotările fast food pe care le vei alege trebuie obligatoriu să fie de calitate foarte bună, deoarece într-o astfel de afacere utilajele, ustensilele se vor folosi intensiv, chiar mai frecvent decât într-un restaurant tradițional.

Nu apela sub nicio formă la achiziționarea de echipamente second hand pentru că pe termen lung vei pierde bani. Mai bine comandă câteva echipamente HoReCa noi de bază de la TC Romania Crown Cool, pentru că tot sunt la promoție, decât să iei unele deja utilizate.

Dotările de start trebuie să fie în raport cu capacitatea ta de producție, mai exact de cât preconizezi că vei produce și vinde, de cât profit dorești să obții pe termen scurt și mediu.

Pentru a avea succes într-un astfel de business extrem de concurențial ai nevoie să gândești foarte lucid totul ca să faci investiția corectă care să poată să fie rapid recuperată.

Ca regulă generală, din unitatea ta de fast-food, vei avea nevoie de următoarele echipamente de fast food: friteuză, frigider, congelator, cuptor electric clasic, plită de copt, grill, cuptor cu microunde, cuptoare gastronomice blender, mixer, storcător de fructe, aparat shaorma și kebab etc.

În funcție de ceea ce vrei să produci și să vinzi imediat, de mărimea localului și numărul de angajați, vei putea comanda exact acele utilaje, dispozitive, ustensile, accesorii cu adevărat optime. Cu aceste echipamente, vei câștiga cu timpul mai mulți clienți.

Indiferent de ce zic unii, mâncarea fast food nu va dispărea rapid!

Datorită ritmului de viață în marile orașe, ca să nu mai vorbim de faptul că și femeile lucrează acum programe prelungite, deja nu prea se mai mănâncă acasă decât în weekend sau nici măcar atunci.

Din această cauză, oamenii apelează tot mai mult la fast-food, integrând astfel de meniuri rapide în obiceiurile alimentare.

Alimentele de tip fast food au încetat de mult să fie un fenomen doar american și s-au răspândit pe întreaga planetă cu o viteză imensă. Există acum sute de mii de unități care vând mâncare stradală în toate colțurile lumii. Iar România nu putea să facă nici ea excepție.

Caracteristicile alimentelor fast food care atrag pofticioșii

Acest tip de mâncare este atât de iubit de milioane de oameni din toate țările lumii deoarece are la bază următoarele avantaje pe care le oferă:

 • sunt servite foarte rapid după ce clienții le comandă, deoarece nu sunt greu de pregătit;
 • sunt extrem de accesibile ca locații de unde se pot achiziționa;
 • au prețuri mici spre moderate.
 • în caz de urgență alimentară, ele sunt primele feluri de mâncare la care se gândesc românii;
 • sunt alimente consumate cu plăcere de toți oamenii, indiferent de vârstă;
 • sunt mâncăruri practice, mai ales atunci când clienții nu au prea mult timp la dispoziție pentru a mânca;
 • se pot mânca oriunde: în localul fizic, pe stradă, la birou, la domiciliu.

Concluzia? Fii curajos și deschide un local fast food dacă asta îți dorești. Dacă ești abil, o să poți obține un profit incredibil într-un timp foarte scurt. Iar dotările achiziționate de la TC Romania Crown Cool te pot ajuta cu siguranță în acest demers al tău!

MicPortal
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos