728 x 90

Lucruri de care trebuie să ții cont înainte de a alege meniul de nuntă

Lucruri de care trebuie să ții cont înainte de a alege meniul de nuntă

După locație, meniul de nuntă este unul dintre principalele elemente ale zilei Z și categoria de cheltuieli cea mai importantă din buget, de aceea este o reală performanță ca să reușești să alegi inteligent ce va conține acesta. Spre exemplu, ar merita să analizezi puțin atractivele meniuri de nunta SevaEvents.  Alături de salonul de nuntă,

După locație, meniul de nuntă este unul dintre principalele elemente ale zilei Z și categoria de cheltuieli cea mai importantă din buget, de aceea este o reală performanță ca să reușești să alegi inteligent ce va conține acesta. Spre exemplu, ar merita să analizezi puțin atractivele meniuri de nunta SevaEvents

Alături de salonul de nuntă, meniul este cu siguranță unul dintre lucrurile care stârnesc cea mai mare îngrijorare mirilor, deoarece el trebuie să mulțumească nuntașii cât mai bine.

Putem spune că după rochia de mireasă, compunerea meniului necesită cele mai multe informații și cel mai mult timp disponibil în planificarea unei nunți.

Atunci când se alege un meniu de nuntă, trebuie să recunoaștem că el trebuie să îi mulțumească prioritar pe oaspeți și doar în al doilea rând pe miri.

Pentru ca felurile de mâncare ce le puneți pe masă ca meniu la nuntă să nu coste fabulos de mult, ar trebui să luați în considerare sfaturile de mai jos.

Alegeți produse de sezon

Dacă vreți ca meniul să fie gustos, economic și bio, cel mai bine ar fi ca să vă orientați spre produsele de sezon, pentru că întotdeauna mâncarea proaspătă și produsă în condiții sigure este cea mai bună.

Luați în calcul și anotimpul în care se desfășoară petrecerea de nuntă. Astfel, vara sunt mai potrivite mâncărurile ușoare, precum salatele, peștele, fructele. Lăsați prăjelile, chiar și vestitele sarmale cu carne de porc, pentru lunile mai reci din an.

În materie de prăjituri de nuntă originale, cele mai bune sunt prăjiturile cu fructe, așa că în funcție de perioada anului alegeți mai degrabă fructe de sezon ca umplutură sau decor. Sunt nu doar de efect, dar și mai ieftine!

Tradiția contează

Un meniu palpitant, gustos și atrăgător, este acela care are o personalitate și o identitate unică, unul care va trezi amintiri gustative de neșters musafirilor, preparate care spun o poveste despre cuplul vostru.

E mai înțelept ca să mergi mai puțin pe ce este la modă și mai mult pe ceea ce vă definește cu adevărat. Acesta este lozul câștigător!

Câte feluri de mâncare servești la nuntă?

Mâncarea trebuie să fie de o calitate cât mai bună și în cantitate suficientă.

Dacă este vorba de o nuntă cu un număr restrâns de invitați, capacitatea de a încorpora arome și produse noi în meniu este mai mare și mai puțin împovărătoare din punctul de vedere al cheltuielilor, decât dacă alcătuiești un meniu pentru o nuntă cu sute de invitați. Așadar, cu cât ai mai mulți invitați la nuntă, cu atât mai bine ar fi ca să optezi pentru meniuri standard, clasice, fără mari artificii gastronomice și întotdeauna cu produse de sezon.

Dacă ne referim la numărul de feluri de mâncare pe care trebuie ca să îl pui pe masă invitaților, trebuie să recunoaștem că acesta este în funcție de stilul nunții.

Există nunți unde bufetul este de bază, iar invitații se servesc singuri cu ceea ce doresc și nunți tradiționale unde ospătarii aduc felurile de mâncare la masă, caz în care ar trebui să existe trei – patru feluri de mâncare, începând cu aperitivul și sfârșind cu desertul.

Cantitatea nu înseamnă neapărat și calitate!

Iată un adevăr incontestabil: așa cum accesoriile pot face o rochie de mireasă senzațională sau o greșeală de fashion, tot la fel când ne referim la meniu mai important este a alege ingredientele potrivite, decât cantitatea pe care o pui pe farfurie.

Înainte de a decide meniul, gustați din mai multe produse, ca să vă decideți care sunt mai bune și vizual, dar și gustativ. Abia apoi alcătuiți meniul care se potrivește cel mai bine stilului nunții voastre.

Este foarte bine că atunci când trimitem invitațiile personalizate de nuntă să cerem invitaților să specifice dacă au anumite restricții alimentare sau intoleranțe, ca să nu facem greșeli și să putem avea întotdeauna opțiuni alternative, meniuri capabile de a satisface în cel mai înalt grad pe toți invitații care vor fi prezenți la petrecere. 

MicPortal
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos