728 x 90

Avantajele folosirii unui grill electric într-o bucătărie profesională

Avantajele folosirii unui grill electric într-o bucătărie profesională

Folosirea unui grill electric profesional poate aduce beneficii substanțiale în comparație cu alte tipuri de grătare utilizate în bucătăriile restaurantelor, cantinelor, pizzeriilor, cafenelelor etc. Iată doar câteva dintre aceste avantaje pe care le poți avea dacă vei opta pentru utilizarea unui echipament Horeca de tip grătar electric. Economisirea de bani Folosirea unui grătar cu gaze

Folosirea unui grill electric profesional poate aduce beneficii substanțiale în comparație cu alte tipuri de grătare utilizate în bucătăriile restaurantelor, cantinelor, pizzeriilor, cafenelelor etc.

Iată doar câteva dintre aceste avantaje pe care le poți avea dacă vei opta pentru utilizarea unui echipament Horeca de tip grătar electric.

Economisirea de bani

Folosirea unui grătar cu gaze poate să fie mai costisitoare decât crezi la prima vedere.

Va trebui să schimbi în permanență buteliile de gaz sau să conectezi echipamentul în cauză la o linie de gaz curent. Multă bătaie de cap inutilă, în condițiile în care cheltuielile cu factura la gaz va crește lună de lună, tot mai mult. E mult mai simplu și mai ieftin să îți dotezi bucătăria profesională cu un grătar electric care are un consum redus de curent.

Fum mai puțin în bucătărie

Un mare avantaj pe care bucătăriile profesionale îl au atunci când lucrează cu ajutorul unor grătare electrice este faptul că nu se mai degajă în incintă noxe periculoase. Este verificat: la un grătar electric fumul este mult redus. Pur și simplu se încălzește la temperatura optimă suprafața grătarului și apoi se așează alimentele pe acesta. Un astfel de grill modern reprezintă soluția ideală de frigere, mai ales când se utilizează în interior.

Supraveghere minimă

Când se lucrează cu un grill ce funcționează pe gaz, personalul va trebui să îl supravegheze cu mare atenție deoarece se pot stinge flăcările, ceea ce poate să devină extrem de periculos pentru sănătatea sau chiar viața bucătarilor. Mai ales dacă nu este vorba de un grătar în aer liber, ci de unul folosit într-o bucătărie de restaurant.

Comoditate în utilizare

Nimic mai simplu decât utilizarea unui grătar electric profesional. Deoarece acest echipament este de regulă foarte compact, el poate fi așezat oriunde. El se poate muta fără probleme dacă este nevoie, lucru imposibil de realizat atunci când un grătar cu gaz este conectat la o rețeaua de distribuție.

Asta ca să nu mai vorbim de varianta și mai periculoasă în care se utilizează un grătar care funcționează cu gaze ce provine de la o butelie.

Un grătar electric se deosebește chiar și de un grătar tradițional, care, de regulă se pune în aer liber, pe terasă și ocupă un spațiu relativ mare.

Actualele grătare electrice nu consumă foarte mult curent, dar ele nu pot să fie utilizate în aer liber în condiții extreme meteo. De aceea, este bine ca un astfel de echipament să fie pus afară doar pe vreme bună și departe de sursele de apă. Totuși, chiar și funcționarea unui grătar electric în aer liber este posibilă, deoarece este un grill portabil. Trebuie doar că trebuie să existe o priză de alimentare la îndemână.

Întreținere ușoară

Ușurința de întreținere este și ea la ordinea zilei. Grătarele electrice sunt foarte ușor de curățat, lucru ce nu se întâmplă cu alte tipuri de grill-uri. Un grătar electric se încălzește mai rapid, iar grăsimea ce se scurge se colectează într-o tăviță specială, de cele mai multe ori detașabilă. Multe grătare electrice au componente care se pot spăla sau curăță foarte ușor ceea ce nu se întâmplă în cazul unor grătare tradiționale.Mai nou, chiar și suprafața de gătit se poate scoate după întrebuințare de la un grătar electric și pur și simplu se pune în mașina de spălat vase.

Riscurile de incendiu sunt aproape eliminate

Nu o să aveți probleme din acest punct de vedere, folosind un grill electric profesional. Nu mai există pericol de explozie, deoarece nu se mai lucrează cu gaze periculoase.

Așadar există o mulțime de motive pentru a face marea trecere de la cărbune la un grătar electric.

Tu ai în bucătăria localului un astfel de grill electric profesional? Dacă nu, dotează-ți rapid bucătăria cu unul sau chiar mai multe!

MicPortal
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos