728 x 90

Nu ignora dotarea bucătăriei tale profesionale cu un gratar modern!

Nu ignora dotarea bucătăriei tale profesionale cu un gratar modern!

Preparatele obținute cu ajutorul unui gratar cu rocă vulcanică sunt rapide, gustoase și dietetice.  Un gratar cu rocă vulcanică diferă de o grătar tradițional prin prezența pietrelor de lavă între arzătoare și grătarul de gătit (pentru modelele de gaz) sau sub rezistență (pentru modelele electrice). Proprietățile rocii vulcanice Sistemul de funcționare al unui asemenea grătar

Preparatele obținute cu ajutorul unui gratar cu rocă vulcanică sunt rapide, gustoase și dietetice. 

Un gratar cu rocă vulcanică diferă de o grătar tradițional prin prezența pietrelor de lavă între arzătoare și grătarul de gătit (pentru modelele de gaz) sau sub rezistență (pentru modelele electrice).

Proprietățile rocii vulcanice

Sistemul de funcționare al unui asemenea grătar special este simplu: piatra vulcanică, încălzită de arzătoarele cu gaz, este o sursă de căldură ideală pentru a găti în condiții optime carne, fructe de mare, pește, brânză și chiar gratina pâine. Aceste materii prime alimentare sunt plasate pe un grătar pus deasupra rocii vulcanice. Alimentele sunt gătite într-un mod natural și își păstrează proprietățile nutritive datorită absorbției omogene de căldură.

Este un tip de gătit foarte ecologic, deoarece nu degajă decât extrem de puține noxe în atmosferă. Explicația acestui fapt rezidă în aceea că piatra vulcanică este poroasă pe toată suprafața ei, de aceea absoarbe în mod excelent sucurile, grăsimea ce ajunge în procesul de gătire pe ea. Totuși, după un timp, chiar și pietrele vulcanice trebuie schimbate, dacă se îmbibă prea mult cu aceste lichide și începe să fumege.

Un gratar cu rocă vulcanică se încălzește în doar câteva minute, nu se uzează ușor, nu generează cenușă și produce căldură absolut echilibrat. Se realizează și o economie de energie (gaz) în acest fel.

Pietrele de lava sunt pietre vulcanice plasate între rezistență sau arzătoare și grătarul de gătit. Acestea pot fi folosite pe grătare electrice sau pe gaz. Sunt foarte utile deoarece, datorită proprietăților lor refractare, stochează căldura și o emană ușor pentru o gătire perfect omogenă. 

Este necesară schimbarea pietrelor la anumite intervale de timp, deoarece acestea își pierd eficiența. După fiecare gătit, lăsați-le să se încălzească fără nici o carne deasupra. Când pietrele sunt calde, frecați-le cu un prosop de hârtie curat.

 Avantajele utilizării unui grătar cu rocă vulcanică

 – Economie de energie prin conservarea constantă a căldurii.

 – Viteză și flexibilitate: în cel mai scurt timp preparatele sunt gata, iar gustul lor este unul foarte bun.

Sintetizând cele de mai sus, putem enumera următoarele beneficii ale utilizării unui astfel de grătar profesional:

– Încălzirea pietrelor de lavă face posibil ca în timpul frigerii alimentelor să se folosească inerția termică și calitățile refractare excepționale ale acestui tip de roci.

– În timpul gătitului, grăsimile conținute în fluxul de alimente sunt absorbite perfect de pietrele de lavă. Prezența pietrelor de lavă care absoarbe grăsimile de gătit minimizează emisiile de fum și, prin urmare, face posibilă folosirea unui astfel de grill și în interior.

– Punerea în aplicare a procedeului de gătit propriu-zis (frigerea) este foarte rapidă, e nevoie de doar 10 până la 15 minute pentru a aduce pietrele de lavă la temperatura optimă.

– Această tehnică de gratinare este mult mai puțin dăunătoare pentru sănătate decât folosirea unui grătar tradițional cu cărbuni.

– Într-o unitate horeca, instalarea unui grătar cu roci vulcanice profesional necesită constrângeri mult mai mici decât instalarea unui grătar cu cărbuni.

MicPortal
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos