728 x 90

Cum iti alegi corect aparatul de aer conditionat potrivit pentru casa ta?

Cum iti alegi corect aparatul de aer conditionat potrivit pentru casa ta?

Daca te-ai decis sa iti achizitionezi un aparat de aer conditionat, hotarat sa nu mai infrunti inca o vara calduri de nesuportat in casa, in perioadele caniculare in special, trebuie sa tii cont de cateva criterii pentru ca alegerea ta sa fie intradevar cea corecta si sa te multumeasca pe deplin.  Astfel, cu gandul la

Daca te-ai decis sa iti achizitionezi un aparat de aer conditionat, hotarat sa nu mai infrunti inca o vara calduri de nesuportat in casa, in perioadele caniculare in special, trebuie sa tii cont de cateva criterii pentru ca alegerea ta sa fie intradevar cea corecta si sa te multumeasca pe deplin. 

Astfel, cu gandul la zilele si serile toride de vara pe care le vei petrece intr-o atmosfera confortabila, plina de racoarea asigurata de aparatul de aer conditionat pe care intentionezi sa il achizitionezi, trebuie sa ai in vedere cateva aspecte. Astfel, primul criteriu este cel financiar, deci trebuie sa stii exact  ce nivel de buget esti dispus sa pui la bataie pentru aceasta investitie atat de necesara. 

Dupa clarificarea acestui aspect, este foarte important sa te orientezi catre acele aparate de climatizare a caror capacitate este in concordanta cu cateva coordonate ale locuintei in care urmeaza sa-l instalezi, printre care factorul btu. Acesta are legatura cu suprafata spatiului in care va fi montat aparatul, pozitionarea apartamentului, daca este expus mai mult sau mai putin in soare, daca este situat la ultimul etaj, numarul de persoane care locoiesc aici, numarul de surse de caldura in functiune etc. 

Este recomandata alegerea unor aparate de 9000 de btu in cazul unor spatii mai mici, intre 18 si 25 de metri patrati, aparate de aer conditionat de 12000 btu pentru locuinte mai mari, respectiv intre 24 si 35 mp, respectiv de 14000, de 18000, 22000 pentru locuinte cu dimensiuni tot mai generoase. In acest sens, verifica oferta de la SuperKlima

De asemenea, in alegerea aparatului de climatizare trebuie sa tii cont de functiile din dotarea acestuia, in functie de scopul pentru care il vei utiliza, precum racire, ventilare, incalzire, dezumidificare, functie de autocuratire, viteza de racire a camerei, inverter, split etc. 

Clasa energetica in care se incadreaza aparatul de aer conditionat este un alt criteriu important pentru alegerea noastra. Totodata, vom lua in calcul cat de silentios este aparatul atunci cand este in functiune, de ce tip de garantie putem beneficia cumparandu-l, daca are montajul inclus. De asemenea, unii dintre noi vor lua in considerare si recomandarile prietenilor, vor opta pentru o anumita marca in care au de obicei increderea in performanta produselor acesteia, de dimensiunile si designul unitatii interioare a aparatului de climatizare.

MicPortal
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos