728 x 90

De ce este mai avantajos sa alegi o podea suspendata

De ce este mai avantajos sa alegi o podea suspendata

Daca locuiti intr-o casa veche, racoroasa cu o izolatie inadecvata a pardoselii, este foarte posibil sa va confruntati cu temperaturi scazute in interior, ceea ce duce la facturi mari la incalzire. Prin instalarea unei izolatii in pardoseala puteti rezolva aceste probleme si puteti obtine o rentabilitate excelenta a investitiei in decurs de cinci ani.  Multi

Daca locuiti intr-o casa veche, racoroasa cu o izolatie inadecvata a pardoselii, este foarte posibil sa va confruntati cu temperaturi scazute in interior, ceea ce duce la facturi mari la incalzire. Prin instalarea unei izolatii in pardoseala puteti rezolva aceste probleme si puteti obtine o rentabilitate excelenta a investitiei in decurs de cinci ani. 

Multi proprietari de case sunt preocupati de izolarea pardoselii. Specialistii spun ca aproape jumatate (44%) din energia utilizata in case se indreapta spre incalzirea sau racirea lor. Insa facturile la energie pot fi reduse cu 10% -15% prin utilizarea unei izolatii adecvate deoarece izolatia impiedica caldura sa se deplaseze spre zonele reci. In timpul iernii, o buna izolare impiedica racirea casei si, in mod similar, in timpul verii, incalzirea ei.

Din punct de vedere tehnic, marea spaima a celor care sunt interesati de instalarea unor podele suspendate o constituie spatiile goale dintre placi. „Misterul” consta in niste distantiere de plastic (polipropilena), foarte rezistente, dar foarte usoare, numite ploturi reglabile. Acestea isi pot regla foarte simplu inaltimea si unghiul fata de sol, astfel incat, cu ajutorul bolobocului, podeaua sa fie plana. Aceste ploturi pot ajunge pana la o inaltime de 45 cm. Reglarea inaltimii se face printr-un sistem de filetare: niste piulite mari, tot din plastic, usor de rotit, permit inaltarea segmentelor la distanta dorita foarte simplu.

In partea superioara, pe capul fiecarui plot, se afla patru canturi care ghideaza fixarea colturilor celor patru placi care vin sprijinite pe plot. Aceste mici dar solide canturi impiedica alunecarea placilor si le garanteaza stabilitatea. Practic, fiecare placa din structura unei asemenea pardoseli flotante este sprijinita de patru ploturi.

De ce podea suspendata?

O podea suspendata este solutia aleasa pentru multi constructori si proprietari de case din urmatoarele motive:

  • Este pur si simplu cea mai buna metoda de constructie pentru zone inclinate sau zone cu conditii climatice nefavorabile.
  • Este mai rentabil in zonele rezidentiale.
  • Este o solutie care permite instalarea usoara a sistemelor de incalzire sub pardoseala

Deoarece izolatia va incetini miscarea aerului cald prin podea, casa se va mentine mai calda in timpul iernii, dar mai rece in lunile de vara. Puteti reduce amprenta de carbon cu aproximativ 240 kg pe an prin instalarea unei izolatii de podea din lemn. 

MicPortal
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos