728 x 90

Simptomele unei baterii auto care este „pe moarte”

Simptomele unei baterii auto care este „pe moarte”

In cele mai multe cazuri, simptomele unei baterii auto cu probleme pot fi observate cu mult inainte ca bateria sa moara sau chiar inainte ca aceasta sa nu mai functioneze corect. Nu se intampla insa mereu asa; uneori, vinovatul real ar putea fi alternatorul masinii. Pastrand o buna evidenta a bateriei si dand atentie primelor

In cele mai multe cazuri, simptomele unei baterii auto cu probleme pot fi observate cu mult inainte ca bateria sa moara sau chiar inainte ca aceasta sa nu mai functioneze corect. Nu se intampla insa mereu asa; uneori, vinovatul real ar putea fi alternatorul masinii. Pastrand o buna evidenta a bateriei si dand atentie primelor simptome, ati putea prelungi viata bateriei masinii dvs si veti evita sa ramaneti cu autovehiculul in cine stie ce pustietate. 

Bateria prea veche si pornirea greoaie a motorului 

Daca intrebati un expert, acesta va poate spune ca cele mai frecvente simptomele ale unei baterii auto cu probleme sunt legate de vechimea acesteia, rezerva scazuta de energie din baterie si lentoarea cu care porneste motorul.  

In primul rand, verificati eticheta. In partea superioara a carcasei bateriei se afla o eticheta pe care sunt precizate luna si anul in care a fost achizitionata bateria. In cazul in care bateria a fost fabricata cu mai mult de 4 ani in urma, ar putea fi momentul sa incepeti sa cautati alta, chiar daca acum bateria pare sa functioneze bine. Pe de alta parte, daca aveti nevoie de mai mult timp ca de obicei pentru a porni autovehiculul si daca auziti un sunet lung inainte de a porni motorul, este un semn sigur ca bateria este intr-o stare proasta, chiar daca este relativ noua. 

Este bateria moarta?

Exista vreun simptom al unei baterii de masina inainte ca aceasta sa moara complet? Din pacate, nu. Uneori, bateriile mor complet fara nici un motiv aparent, si nici macar un incarcator nu va mai poate ajuta.

Daca o celula a bateriei cedeaza, de obicei din cauza unui defect din fabrica, acesta este sfarsitul bateriei. Daca observati ca nu exista niciun pic de curent in baterie, ca nicio metoda obisnuita de pornire nu mai functioneaza si ca sistemul de incarcare al vehiculului este in stare buna, este probabil ca bateria sa se afle la sfarsitul duratei sale de functionare.

Alte simptome ale unei baterii slabe

Coroziunea prezenta pe bateria veche si pe bornele ei este adesea un semn ca bateria nu mai este in stare buna. De asemenea, este posibil ca bateria sa nu fie capabila sa porneasca motorul atunci cand temperatura scade, sau ar putea sa nu porneasca complet, indiferent de conditii. Daca apare vreunul dintre aceste simptome, este cazul sa luati cateva masuri. Asta presupune cumpararea unui incarcator pentru baterii auto, sa va achizitionati o baterie noua, alegand din vasta gama de baterii auto online, inainte ca cea veche sa cedeze si chiar inlocuirea acesteia inainte ca vechiul sa va lase in drum.

MicPortal
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos